Hırvat Bakan'dan Vali'ye ziyaret

Hırvatistan Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Radimir Cacic, turizm başta olmak üzere çeşitli sektörlerde işbirliği ve Hırvatistan'ın Antalya'da yeni kurulan fahri konsolosluğunun kokteyli için Antalya'ya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hırvatistan Cumhuriyeti Antalya Fahri Konsolosluğu açılış töreni ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Hırvatistan'la ortaklaşa düzenledikleri Türk-Hırvat İş Forumu'na katılmak üzere Antalya'ya gelen Hırvatistan Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Radimir Cacic, Antalya Valiliği'ne ziyarette bulundu. Ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu belirten Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Hırvatistan'nın Türkiye için önemli bir ülke olduğunu kaydetti.

Hırvatistan ile turizm açısından ciddi iş birliği olduğunu ifade eden Altıparmak, "Gelen turist sayısını orantıladığımız zaman 50 bin gibi turist geliyor ki, bu hiç de küçümsenecek bir rakam değil. Türkiye'nin Hırvatistan'a son dönemde 250 milyon dolara yakın bir ihracatı var. 310 milyon dolar da ithalatı var.? dedi. Antalya'nın ise 1.2 milyon dolar ihracatı, 4.5 milyon dolar ithalatı olduğunu söyleyen Altıparmak, "Yani Hırvatistan belki nüfus ve alan olarak küçük olabilir, ama ithalat ve ihracat açısından Türk ekonomisi için fevkalade önem arz ediyor. Bu ziyaret umarım ekonomi, turizm, tarım alanlarında işbirliklerinde ciddi adım olur." şeklinde konuştu.

Hırvat Bakanı Radimir Cacic ise 33 yıllık görev sürecinde Türkiye'ye onlarca kez geldiğini, ancak Antalya'yı ilk defa ziyaret ettiğini söyledi. Vali Altıparmak'ın ithalat ve ihracat acısından belirttiği rakamların çok etkileyici olduğunu aktaran Cacic, Türkiye ile Hırvatistan'ı kıyaslayarak, ?Türkiye 640 kilometrelik bir kıyı şehrine sahip. Hırvatistan'ın kıyı şehri 5 bin 800 kilometre uzunluğunda. Ancak ülkemize gelen turist sayısı ülkenize gelen turist sayısı ile neredeyse aynı. Kıyı şehrimizi Türkiye'yle kıyasladığımızda çok daha uzun, ama turist sayımız aynı.? dedi. Cacic, Hırvatistan'da otel yatırımı bulunan ve Antalya Fahri Konsolosu olan Rixos Oteller Grubu Başkanı Fettah Tamince ile olan işbirliklerinin de iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi noktasında çok önemli olduğunu vurguladı.

Radimir Cacic'in beraberinde gelen heyette Turizm Bakanı Yardımcısı Oleg Valialo, yatırımlardan Sorumlu Ekonomi Bakanı Yardımcısı ve Milletvekili Darko Lorenci de yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber