Afyonkarahisar, 2 bin konutluk alanda kentsel dönüşüm için teklif verdi

Afyonkarahisar Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na 170 bin metrekarelik alanı kentsel dönüşüm uygulaması için önerdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde, yaklaşık 6,5 milyon konutun yenilenmesi için 5 Eylül'den itibaren 33 vilayette kentsel dönüşüm başlatılacağını açıklamasının ardından Afyonkarahisar Belediyesi konuyu gündemine aldı. Belediye Meclisi Bayındırlık ve İmar Komisyonu üyeleri, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanlara Ait Kanun kapsamında yapılacak çalışmalarla ilgili raporunu tamamladı. Mısri Camii'nin etrafı olarak nitelendirilen bölgenin, 1. Kentsel Dönüşüm Alanı olarak değerlendirilebileceği belirtildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Ören, bölgede uygulanılması düşünülen kentsel dönüşümün yaklaşık 2 bin mülkiyet sahibini ilgilendirdiğini söyledi. Ören, bu alanda 971 tane parsel, 878 tane bina bulunduğunu, bölgede ayrıca 10 tane de tescilli yapı yer aldığını ifade ederek konuyla ilgili dosya hazırlıklarına başladıklarını belirtti. Ören, ?Hazırlıklar kısa sürede tamamlanarak Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne gönderilecek. Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığında incelenerek, Bakanlar Kurulu'na gönderilecek ve söz konusu alan kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilecek. Buradaki yapılaşmanın hangi yöntemle yapılmasına karar verilecek.? dedi. Ören, diğer taraftan rezerv alanı olarak ise Sadıkbey ve İsmailköy civarında yaklaşık 5 milyon metrekarelik alanın tespit edildiğini sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da meclis üyelerinin kentsel dönüşüm alanı olacak yerleri önceden bildikleri ve bu arazileri aldıkları şeklindeki söylentileri değerlendirdi. Çoban, ?Belediye, Tapu Sicil Müdürlüğü'ne online olarak bağlı. Sisteme girip bakarız, hangi meclis üyemizin ya da belediye çalışanımızın nerede ne aldığı varsa ortaya çıkar. Ayrıca, rezerv alan olarak öngörülen alan, tamamen hazine mülkiyetinde olduğu için alınması zaten mümkün değil." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber