Edirneli işadamları Tanzanya'ya çıkarma yaptı

Edirne'de faaliyette bulunan işadamları Doğu Afrika kıtasının en önemli ülkelerinden biri olan Tanzanya'ya çıkarma yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir dizi ziyaret, inceleme, gezi ve iş görüşmesi için bu ülkeye giden heyet, başkent Dar'ülselam ve Zanzibar adasına geçti.

İşadamları, ikili görüşmelerin yanı sıra Türkiye'nin Dar'ülselam Büyükelçisi Ali Davutoğlu'nu ve bu ülkede eğitim 1998 yılından bu yana eğitim faaliyetlerinde bulunan Feza Türk Koleji'ni de ziyaret etti.

Yetkililerden eğitim çalışmalarıyla ilgili bilgi alan Edirne heyetine, okulun öğrencileri tarafından Türkçe sunum gerçekleştirildi. 10. Türkçe Olimpiyatları'nda Tanzanya'yı temsil eden öğrencilerin yaptığı sunum heyeti hem duygulandı hem de eğlendirdi. Tanzanya gezisinde Edirneli işadamlarının yanı sıra Arda Meriç Özel Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sezgin, Ak Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir katıldı.

Ziyaret ve iş görüşmelerinin ardından safariye çıkan heyet, belgesellerde izlediği hayvanları canlı görmenin heyecanını yaşadı.

Gezi koordinatörü Servet Vurgun, Edirne heyetinin Tanzanya'ya verimli bir gezi programı gerçekleştirdiğini söyledi.

Bu ülkenin sahip potansiyeli yerinde görme imkanı bulduklarını anlatan Vurgun, Türk okullarının açılmasıyla birlikte Türk iş adamlarının bu ülkeye yönelmeye başladığı kaydetti. Tanzanya'nın hızlı gelişmeye başladığını gözlemlediğini dile getiren Vurgun, bu durumun işadamları için yeni bir kazanç kapısı olabileceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber