Alleben Göleti, yeni konseptlerle zenginleştirilecek

Gaziantep'in yeni gözde mekanı Alleben Göleti'nin cazibesinin arttırılması çalışmaları sürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizi olmayan kente Büyükşehir Belediyesi tarafından kazandırılan ve Gazianteplilerin vazgeçilmez sosyal yaşam alanlarının başında gelen Alleben Göleti ve Piknik Alanı, yeni etkinlik alanlarına kavuşuyor. Alleben Göleti Rekreasyon Alanı Projesi hakkında bilgiler veren, Fen İşleri Daire Başkanı Hüseyin Sülü, "Alleben Göleti piknik üniteleri ve gezinti yolları ile halkın hizmetine açılmış bir rekreasyon alanıdır. Kamulaştırılmasını yeni gerçekleştirdiğimiz araziler ile bu alan üzerinde yeni alanlar oluşturarak mekanın cazibesini artırmayı hedefliyoruz. Bu amaçla hazırladığımız proje kapsamında restoran, kafeteryalar, aquparklar, su kayağı, spor tesisleri, bungalov üniteleri, karavan park alanı, yapay sahil ve yüzme havuzu, biyolojik gölet ve bu uygulamalar için hizmet binaları yer alıyor. Böylesine kapsamlı bir çalışmada tabi ki piknik üniteleri, kent mobilyaları, mescit, büfeler, çeşme, tuvaletler, yürüyüş yollarına ekleme yapacağız." dedi.

Alleben Göleti Rekreasyon Alanı'na farklı bir konsept kazandırmayı hedeflediklerini söyleyen Sülü, "Seyir terasları, amfi tiyatro, su üzerinde köprüler, balık avlama iskeleleri, ses ve ışık gösterileriyle, Gaziantepliler başta olmak üzere yurtiçi ve yurtdışından gelecek konuklar için vazgeçemeyecekleri bir alan oluşturuyoruz. 2012 yılının Haziran ayında altyapı ve çevre istinat duvarları ile kentimize vizyon kazandıracak bu yeni projenin uygulanılmasına başladık.2012 yılı sonuna kadar altyapı imalatları, çevre duvarları ve su kayağını tamamlamayı planlıyoruz. Su kayağı hizmet binası, spor alanları ve yönetim binası, restoran ve kafeterya, sert zeminler, ağaçlar ve bitkilerin imalatlarına ve yapımlarına eylül-ekim periyodunda başladık, tüm proje 2013 yılı sonlarına doğru tamamlamayı planlıyoruz." diye konuştu.

Sülü, şöyle konuştu: "Bu çalışma, Gaziantep için çok önemli vizyon projesi olacaktır. Alleben Göleti'ni su sporları merkezine dönüştürmeyi, kano, yelken, su kayağı yarışlarını geleneksel hale getirip burada çekim alanı oluşturmayı hedeflenmekteyiz. Ses ve ışık gösterileri ile insanlarımızın huzur bulacakları nezih bir ortam yaşamaları sağlanacaktır. Kent halkı ve çevre illerden gelecek insanların yapılacak piknik üniteleri, ağaçlandırma ve aydınlatma elemanları ile günün her saatinde hoş bir vakit geçirmeleri planlanmaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber