Kolonsuz kaçak binayı satacaktı, belediye erken davranıp yıktı

Kaçak yapılaşmanın yoğun olduğu Bursa'da, kolon ve kiriş kullanılmadan yapılan bir bina satışa çıkartıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 17:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaçak yapıldığı belirlenen 4 katlı bina, belediye ekiplerince satışı yapılamadan yıkıldı.

Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi Asma Sokak'ta kaçak olarak yapılan ve hakkında yıkım kararı çıkartılan 4 katlı kaçak bina, başta yıkım ekibi olmak üzere çevredekileri hayrete düşürdü. Kaçak olmasının yanı sıra son derece sağlıksız bir yapı olduğu tespit edilen bina için tutanak tutuldu ve sahibine ceza yazıldı. Binayı yıkmak için Yunuseli'ndeki adrese giden, Osmangazi Belediyesi Yapı Kontrol Bürosu ekipleri, yıkım öncesi içerdeki eşyaları boşalttı.

İnşaat sahibi tarafından camına satılık tabelası asılan kaçak binanın ilginç özellikleri ortaya çıktı. Binanın bitişiğindeki yapının bulunduğu cephedeki tuğla duvarlarının olmadığı, binanın bu kısmındaki elektrik ve su tesisatının komşu binanın duvarları kırılarak döşendiği belirlendi. Yıkım sırasında da binanın dengesini sağlayıp ayakta tutacak olan kiriş ve kolon gibi beton blokların bulunmadığı anlaşıldı. Binanın beton direkler arasına tuğla örülüp üzerine tabliye betonu atılarak inşa edildiğini gören görevliler, ikinci kez hayrete düştü.

Yapı Kontrol Bürosu tarafından bina için 2 günlük yıkım süresi belirlenmesine rağmen, 4 katlı bina, yıkım çalışmaları başladıktan 2 saat sonra yerle bir oldu. Yıkımın ardından inşaatın molozları belediye ekipleri tarafından ortadan kaldırıldı. Bu sırada, inşaatın temelinin de olmadığı görüldü. Yetkililer, 4 katlı kaçak yapının, normal şartlarda 3 -4 yıl gibi kısa bir süre içinde kendiliğinden yıkılma riskinin çok yüksek olduğuna dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber