Coğrafi bölge haritalandırılması ile hizmete ulaşım kolaylaşacak

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon'da yapılması planlanan ?Coğrafi Bölge Haritalandırılması Projesi' ile kamu çalışmaların daha rahatlayacağını ve hizmette kolaylık sağlanacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 19:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon'da hayata geçirilmesi planlanan, 'Coğrafi Bölge Haritalandırılması Projesi'nin tanıtımı, Valilik binasında yapıldı. Vali Kızılcık, toplantıda yaptığı konuşmada, haritalandırma sistemi ile yetkililerin karar verirken daha rasyonel gerekçelere dayanacağını ifade etti.

Projenin en önemli amacının mevcut durumun tespiti olduğunu anlatan Kızılcık, ?Birçok alanda koordinasyonu sağlamak amacıyla Türkiye'de 112 diye adlandırılan sistem hizmetini ilimizde hayata geçiriyoruz. Alacağımız kararların rasyonel gerekçelerini ortaya koymamızı, mevcut durumun tespitini sağlayacak olan bu sistemin uygulanması için büyük çaba sarf ettik. Bu anlamda yapacağımız çalışma Türkiye'ye örnek olacak. Bu çalışma ile ülkemizin milyonlarca dolarının heba edilmesi önlenecek. Hem de çok daha rasyonel kararların alınmasına katkı sağlayacaktır.? dedi.

Proje sayesinde hizmetlerin daha faydalı, hızlı ve tartışmasız hale geleceğinin altını çizen Vali Kızılcık, ?Türkiye'de zora düştüğünüz zaman hangi kurumu arayacağınızı belirlemekte zorlanırsınız. Tek numara olursa o zaman sorun çözülür. Vatandaş hangi hizmet sistemini isterse istesin coğrafi bilgi sistemi altlığını kullanarak istediği konuyla ilgili uzmanla görüşüyor. Bunun altyapısını da İl Özel İdaresi'nde Afet Koordinasyon Merkezi'nde oluşturmuş bulunuyoruz. Oradaki çağrıyı alan bilgisayar üzerinden çağrının hangi noktadan geldiğini, dolayısıyla eğer ambulans istiyorsa en yakın ambulansın nerede konuşlandığını, ambulansın çıkış saniyesini, kaç dakikada oraya gittiğini ve ne zaman müdahale ettiğini görme şansına sahip oluyorsunuz.? ifadelerini kullandı.

Vali Kızılcık, projenin vatandaş memnuniyetinin arttırılmasına da katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber