16 Eylül 2005'in öenmli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2005 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Başbakan Erdoğan, ABD'de...

- Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi dolayısıyla New York'ta bulunan Erdoğan, Clinton Küresel Girişimi tarafından düzenlenen, "Uygarlıklar Birbiriyle Nasıl Konuşmalıdır?" konulu panele katılacak.

- Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer ile bir araya gelecek olan Başbakan Erdoğan, Türk ve yabancı basın mensuplarıyla toplantı yapacak.

- Başbakan Erdoğan'a New York'ta eşlik eden Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gül, Devlet Bakanı Aydın, Devlet Bakanı ve AB Başmüzakerecisi Babacan'ın temasları izleniyor.

2- Cumhurbaşkanı Sezer, Bodrum'a gidiyor...

- Sezer, Yahşi Eğitim Uygulama Okulu ve İş Merkezi ile Turgutreis Hayırlı Sabancı Çok Programlı Lisesi'nin açılış törenlerine katıldıktan sonra Ankara'ya dönecek.

3- AB Daimi Temsilciler Komitesi'nin (COREPER), Türkiye'nin Kıbrıs konusundaki deklarasyonuna karşı yayımlanacak AB deklarasyonu taslak metnini görüşmek üzere Brüksel'de tekrar toplanması bekleniyor.

4- Başbakan Vekili Şahin, Taksim Otelcilik A.Ş tarafından Bağcılar'da yaptırılan Vakıflar İlköğretim Okulu'nun açılış törenine katılacak.

- Şahin, AK Parti Bağcılar İlçe Merkezi'ni ziyaret edecek.

5- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şener, Ankara'da, AB Eğitim ve Gençlik Programı Leonardo da Vinci'nin B ve C tipi projeleri için teklif veren proje sahipleriyle yapılacak imza törenine katılacak.

6- Devlet Bakanı Çubukçu, Beyoğlu Mozaik ve Çini Çarşısı projesi kapsamında işsiz gençleri meslek sahibi yapmak için el sanatları eğitiminin verileceği merkez ve atölyeleri törenle hizmete açacak.

7- İçişleri Bakanı Aksu, Artvin, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Giresun ve Trabzon valileri ile Trabzon'da yapılacak toplantıya katılacak.

8- Milli Eğitim Bakanı Çelik, Sakarya'da ziyaretlerde bulunacak, bazı toplantı ve açılışlara katılacak.

9- Sanayi ve Ticaret Bakanı Coşkun, TOBB, KOSGEB ve TOSYÖV tarafından İstanbul'da düzenlenen "AB Bütünleşme Sürecinde KOBİ'ler" konulu 3. KOBİ Zirvesi'nin açılışı ile Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nin toplantısına katılacak.

10- CHP, özelleştirme uygulamalarına ilişkin kanunun iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak.

11- KKTC'de yeni adli yıl dolayısıyla düzenlenecek törende, Cumhurbaşkanı Talat, Yargıtay Başkanı Arslan ve Danıştay Başkanı Çetinkaya konuşacak.

12- Türkiye Masası Şefi Giorgianni başkanlığındaki Uluslararası Para Fonu (IMF) heyetinin Ankara temasları izleniyor.

13- Savunma Sanayii Müsteşarı Murat Bayar, ODTÜ'de düzenlenecek,"Kamu Alımlarında ARGE'ye Dayalı Ulusal Öncelik" konulu panele katılacak.

14- Siyasi partilerden...

- MHP Genel Başkanı Bahçeli, Sakarya'da açılışlara katılacak, ziyaretlerde bulunacak.

- Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Kutan, Elazığ'da çeşitli ziyaretlerde bulunacak ve basın toplantısı düzenleyecek.

- DSP Genel Başkanı Sezer, Çanakkale'de basın toplantısı düzenleyecek, Çanakkale ve Balıkesir'de parti teşkilatlarını ziyaret edecek.

- KKTC sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan heyet BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu ve Kamu-Sen Genel Başkanı Akyıldız'ı ziyaret edecek.

- ANAVATAN Genel Başkan Yardımcısı Sarıbaş, TBMM'de basın toplantısı düzenleyecek.

15- Konferans....Panel...Toplantı...Sergi...Festival...

- Türkiye, Kıbrıs ve Yunanistan'dan işçi sendikalarının katılımıyla düzenlenen "Kıbrıs, Türkiye ve Yunanistan İşçi Hareketlerinin Genel Durumu ve Bölgede Barışa Katkıları" konulu konferans, İstanbul'da başlayacak.

- Ankara Ticaret Odası Başkanı Aygün, ATO'da düzenlenecek mobil iletişim ile ilgili panele katılacak.

- İzmir Ticaret Odası Başkanı Demirtaş, konaklama vergileriyle ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- Akbank tarafından, İstanbul'da konut kredilerine ilişkin basın toplantısı düzenlenecek.

- Deri sektöründe faaliyet gösteren sanayici ve ihracatçılar tarafından, deri ve ayakkabı ürünlerinde tüketiciyi yanıltan uygulamalar konusunda İstanbul'da basın toplantısı düzenlenecek.

- British American Tobacco'nun İzmir Tire fabrikasının üretim kapasitesinin artırılmasına ilişkin İstanbul'da basın toplantısı düzenlenecek.

- Türkiye İç Denetim Enstitüsü tarafından düzenlenen 9. Ulusal İç Denetim Konferansı, İstanbul'da yapılacak.

- Petkim Genel Müdürü Yavuz, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen, "BTSO Sanayi 18 Toplantısı"na katılacak.

- "9. Uluslararası Estetik Dişhekimliği Kongresi"nin açılış töreni, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek.

- "9. Uluslararası İstanbul Bienali"nin resmi açılış töreni yapılacak.

- "İstanbul Yaya Sergileri"nin ikincisi, Karaköy İskele Meydanı'nda törenle açılacak.

- İstanbul Modern'in ilk uluslararası etkinliği "Çekim Merkezi" sergisinin açılışı dolayısıyla Salıpazarı'ndaki müzede basın toplantısı düzenlenecek.

- Kırklareli'nin Pehlivanköy İlçesi'nde, "96. Pehlivanköy Sonbahar Panayırı ve Tarım Festivali" törenle başlayacak.

- "1. Edirne Uluslararası Barış ve Dostluk Güzeli yarışması" finali yapılacak.

- Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen Gurme Festivali, kokteyl ve açılış konseriyle başlayacak.

- Adıyaman Valiliği'nce düzenlenen 13. Uluslararası Nemrut-Kommagene Festivali başlıyor.

16- Sahte gübre uyarısı...

- Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, sahte gübre konusunda kooperatif ortağı çiftçilerin dikkatini çekti.

- "Orijinal ambalaj çiftçileri yanıltmasın."

- "Aldığınız gübrenin bakanlık onaylı tescil belgesini göstermesini isteyiniz."

17- Jeotermal kaynaklar değerlendirilmeyi bekliyor...

- Türkiye Jeotermal Enerji Derneği Genel Başkanı Orhan Mertoğlu:

- "Türkiye, halen yüzde 4'ünü kullandığı jeotermal kaynaklarının tamamını değerlendirebilirse, ülkeye 25 milyar dolarlık net katma değer kazandırılabilir."

18- Basketbolda zorlu sınav başlıyor.

- Sırbistan-Karadağ'da düzenlenen 34. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası finalleri, başlıyor.

- (B) Grubu'nda yer alan (A) Milli Takım, ilk maçında, geçen kupanın şampiyonu Litvanya ile Podgorica kentinde karşılaşacak.

19- Turkcell Süper Ligi'nde 6. haftanın açılış maçında Sivasspor ile Trabzonspor, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya geliyor.

20- Otomobil sporlarında uluslararası yarışmalar.

- Dünya Binek Otomobil Şampiyonası (WTCC) ile FIA GT Şampiyonası'nın 8. ayak yarışları öncesinde İstanbul Park Pisti'nde antrenman turları atılacak.

21- İkinci Futbol Ligi (A) ve (B) kategorilerinde haftanın maçlarını yönetecek hakemler, Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanacak.

22- Sutopunda Heybeliada Su Sporları Kulübü'nün ev sahipliği yaptığı Avrupa Ligi (A) Grubu maçları, İstanbul'da sürüyor.

- Organizasyonun 3. gününde Heybeliada, Hollanda'nın H.Z.Zien Hague takımıyla karşılaşacak.

23- Derbi maça doğru...

- Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki son 10 lig maçında siyah-beyazlılar 6, sarı-lacivertliler 3 galibiyet alırken, 1 maç da berabere sonuçlandı.

- Son 10 lig maçında "Kara Kartallar" 18, "Sarı Kanaryalar" ise 15 gol attı.

- Beşiktaş ile Fenerbahçe, BJK İnönü Stadı'nda bugüne kadar 157 kez karşılaşırlarken, siyah-beyazlılar 53, sarı-lacivertliler 54 galibiyet aldı.

- BJK İnönü Stadı'ndaki lig maçlarında ise Beşiktaş'ın galibiyetlerde 24-21 üstünlüğü bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber