Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi 2013'te hizmete girecek

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Yüksek İhtisas Hastanesi'nin 2013 yılının ilk yarısında hizmete açılacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2012 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ali Kolat, Yüksek İhtisas Hastanesi ve Hacı Hidayet Doğruer Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Tedavi gören hastalara moral veren Kolat, onlara hastane hizmetlerinden memnun olup olmadıklarını da sordu.

Yüksek İhtisas Hastanesi'ndeki tüm üniteleri tek tek gezen ve başhekimden detaylı bilgiler alan Kolat, yeni hastane hazırlıklarının hızla devam ettiğini ve yoğun bir çalışmanın sürdüğünü söyledi. Kasım ayının sonunda kabul işlemlerinin başlayacağını belirten Kolat, 2013 yılının il yarıyılında da hastanenin hizmete açılacağını söyledi. Yeni binanın modernize edildiğini ve hastaların ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayacağını ifade eden Kolat, Kırıkkale için güzel bir hastane olacağını dile getirdi.

Sağlık Bakanlığı'nın Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde 2004?2012 yılları arasında gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi veren Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Osman Acar, hastane bahçesine 4 bin fidan ve süs bitkisi dikildiğini belirtti. Acar, "Hizmet alımı yöntemi ile 125 temizlik personeli, 80 veri kayıt elamanı, 38 güvenlik elemanı alınmıştır. Toplam sayı 250'ye çıkarılmıştır. Ayrıca 2005 yılında Hasta Hakları Birimi kuruldu.? dedi.

Hastanenin ek binasında inşaatın sürdüğünü belirten Acar, ?TOKİ tarafından 35 milyon 138 bin liraya ihalesi yapılan 4 bin 812 metrekare kapalı, 5 bin 757 metrekare oturma alanı olarak ek binamızın yapımına başlanmıştır. Binamızda 168 oda, 52 yoğun bakım, 14 ameliyathane, acil, anjiyo, eczane, yemekhane mevcuttur. Yapımı devam eden yeni hastane binamızın tıbbi cihaz donanımı ve tüm mefruşat ihtiyaç planlaması tarafımızdan yapılmış olup bakanlık nezdinde girişimde bulunmuştur.? diye konuştu.

Kırıkkale Hacı Hidayet Doğruer Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Erhan Güven ise Hastanelerinin 318 yatak kapasiteli olduğunu ve 1981 yılında hizmete açıldığını belirtti. Ana binaya tüp geçitle bağlanan poliklinik hizmet binasının 1993 yılında açıldığını kaydeden Güven, hastanenin 2005 yılında 5283 Sayılı Yasa ile Sağlık Bakanlığı'na devredildiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber