Doğalgaz ve elektrik zammına mumlu protesto

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, doğalgaz ve elektrik zammını mum yakarak protesto etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2012 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zammın tüketicinin geleceğe dair umutlarını da söndürdüğünü belirten Başkan Yılmaz, bundan sonra tüketicinin tasarruf etmek için ışıkları söndürüp mum yakacağını söyledi.

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, doğalgaz ve elektrik zammını protesto için ilginç bir eylem yaptı. Federasyon binasındaki elektrikli masa lambasını söndüren Başkan Yılmaz, mum yakarak, "Zamlardan sonra vatandaşlar tasarrufa gidecek, elektrik faturasının kabarmaması için ışıkları söndürüp, mum yakmak zorunda kalacaktır" dedi.

Akaryakıt, otomotiv, tapu harcı ve alkollü içeceklere yapılan zamlardan sonra doğalgaz ve elektriğe de zammın kaçınılmaz hale gelmesinin tüketicinin geleceğe dair umutlarını söndürdüğünü anlatan Başkan Yılmaz, "Elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar zincirleme zamları da beraberinde getirecektir. Hükümetin zamları uygulama şekli de son derece dikkat çekicidir. Yetkililer ilk önce zam yok diye kamuoyunu sakinleştirmekte, sonra zamları kartopu yaptıktan sonra tüketicinin kucağına bırakmaktadır. Bu durum tüketicinin canını daha çok yakmaktadır" dedi.

Zamların tüketicinin sofrasına koyduğu ekmeğinden ve aşından da bir parça alıp götüreceği gibi, tüketicinin borç ödeme planlarını da bozacağını kaydeden Yılmaz, "Bu durum zincirleme olarak piyasaya da yayılacak. Doğalgaz zammı, sadece ısınma için kış aylarında aylık 300 ile 600 lira arasında fatura ödeyen tüketiciye 45 ila 90 lira arasında bir ek yük getirecektir. Zamma göre yapılan yeni düzenlemelerle tüketiciye aylık en az 100-150 lira arasında bir ek yük getirecektir. Hükümet, maaş ve ücret zamlarında kılı kırk yararken, kamu hizmetlerine uygulanan zamlarda dar gelirliyi dikkate almaması son derece düşündürücüdür. TÜDEF, bu zamların ve vergi oranlarının iptali için çalışmalarını yürütmektedir. Ekim ayı içinde iptal ve yürütmesinin durdurulması için yargı yoluna başvuracağız" diye konuştu. - Bursa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber