Kaymakamdan öğretmenlere kitap okuma mecburiyeti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2005 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kütahya'nın Simav Kaymakamı Günay Özdemir, ilçede görev yapan öğretmenlere ders başlamadan önce 15 dakika kitap okuma mecburiyeti getirmeyi düşündüklerini bildirdi.

Geçen yıl öğrencilerde başlattıkları 15 dakikalık mecburi kitap okuma kampanyasının başarılı sonuçlar vermesi üzerine bu yıl aynı kampanyayı genişleterek öğretmenlere de yaymayı planladıklarını bildiren Özdemir, "Şu aşamada öğretmenlerimizin okuyabileceği eserleri inceliyorum. Eserler belirlendikten sonra bunları okumalarını sağlayacağız" dedi.

Kampanyanın sıkı bir takipçisi olacağını hatırlatan Özdemir, "Öğretmenimiz de aynen öğrencisi gibi ders başlamadan önce 15 dakika bizim belirleyeceğimiz ve ücretsiz temin edeceğimiz kitapları okuyacak. Geçen yıl öğrencilerimiz için belirlediğimiz 100 temel eseri ücretsiz olarak okullara dağıttık ve öğrencilerimiz bu kitapları okudu. Bunun meyvelerini yıl sonunda gördük. Köy okullarımızdan Fen ve Anadolu liselerine öğrenci giremezken bu yıl birçok öğrencimiz Fen ve Anadolu liselerine girdi. Öğretmenlerimizin de çağın gereklerine ayak uydurması gerekiyor. Her gün yeni güncel kitaplar çıkıyor. Öğretmenimizin vizyon sahibi olmasını, ufkunun açık olmasını istiyorum. Değişen ve gelişen dünyaya ancak bu şekilde hızlı bir şekilde ayak uydurabiliriz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber