Vali kaldırım taşı isteyen köylüye, 'çok almışsınız be ya'

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya kendisinden kaldırım taşı vermesini isteyen bir köylüye Trakya şivesi ile ?11 bin metre kare vermişiz. Çok almışsınız be ya? dedi. Köylüler de valinin bu esprisine ?Sizi de Trakyalı yaptık o zaman be ya? diye karşılık verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2012 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya köy ziyaretlerini sürdürüyor. Ziyaretlerde Vali Yerlikaya'ya İl Özel idaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel, İl Jandarma Komutanı Kazım Rıfkı Ayan, İl Tarım Müdürü Cevdet Soyak, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Aysel Erkmen, İl Mahalli İdareler Müdürü Nasip Ergün eşlik etti. Vali Yerlikaya, hafta sonu ilk olarak merkeze bağlı Köseilyas köyünü ziyaret etti. Köy Muhtarı Mahir Sadık ve köy halkı tarafından karşılanan Vali Yerlikaya köy kahvehanesinde köylülerle sohbet etti. Köyün ekonomisinin tarım ve hayvancılığa dayalı olduğunu ve yaklaşık 5 aydır da köylerine yağmur yağmadığını dile getiren Muhtar Mahir Sadık, bugünlerde yağmurun yağmasını beklediklerini söyledi. ELHAMDÜLİLLAH HERKES KONYALI

Köylüler dedelerinin Osmanlı Devleti zamanında Konya - Karaman'dan iskân politikasıyla Balkanlara yerleştirildiklerini ancak daha sonra da savaşlar nedeniyle Balkanlar'dan göçmek durumunda kalan Köseilyas köyüne yerleştirdiklerini söylemesi üzerine Konyalı olan Vali Yerlikaya, ?Bak ben de Konyalıyım. Elhamdülillah herkes Konyalı? diyerek espri yaptı.

KÖYLÜLERE TRAKYA ŞİVESİ İLE SESLENDİ

Daha sonra Husunlu köyünü ziyaret eden Vali Yerlikaya, muhtarı Burhan Güner'den köy hakkında bilgi aldı. Köylülerle sohbeti esnasında bir köylünün kaldırım taşı istemesi üzerine Vali Yerlikaya, Trakya şivesi ile ?11 bin 500 metre kare kaldırım taşı vermişiz. Bu yılda 3 bin metre kare vermişiz. Çok almışsınız be ya? diye espri yaptı. Bunun üzerine köylüler, Sizi de Trakyalı yaptık o zaman be ya? diye karşılık verdi.

Son olarak Karaevli köyünü ziyaret eden Vali Yerlikaya'yı köy Muhtarı Basri Mert, İl Genel Meclisi Üyesi Münir Karaevli ve köy halkı karşıladı. Burada köylülerin sorunlarını dinleyen Vali Yerlikaya, sulama göleti çalışması ile ilgi DSİ Edirne Bölge Müdürlüğü ile görüşüp bilgi alacağını ifade etti. Köyün yol sorunu olmadığı bilgisini alan Vali Yerlikaya, geniş tarım alanları olan ve bunları işlemek için yaz- kış tarlalarına gitmek durumunda olan köylülerin Karaevli'den Çorlu yoluna çıkan 5 km.lik toprak yolun stabilize olması isteğinin ise değerlendirileceğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber