Kurban kesiminde ?Çin malı' uyarısı

yıldır bıçak bileyen ve satış yapan Ahmet Tüfekçi, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşları Çin malı bıçaklardan uzak durmaları konusunda uyardı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2012 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Camikebir Mahallesi Ulu Sokak'ta bulunan bıçakçı dükkanını 30 yıldır işlettiğini ifade eden Tüfekçi, bıçak alırken ve kullanırken dikkat edilmesi gereken püf noktalarını anlattı. Tüfekçi, ?Bıçaklarımızın hepsi kendi imalatımız olup Fransız çeliğindendir. Bunlar çubuk çeliktir paslanmaz ve kolay kolay körelmez. Şimdi kurban önü olduğu için bıçakların kendisi kadar bilemelerine de çok dikkat etmek lazım. Şuan da pek fazla rağbet yok ama Kurban Bayramına son 10 -15 gün kala satışlarımız yükselir. Vatandaşlarımız, bıçak alırken özellikle çeliğin sırtına bakmaları lazım. Çelik 3 milimetre kalınlıkta olmalı ve öne doğruda incelmelidir? diye konuştu.

Vatandaşları, piyasadaki Çin malı bıçaklardan da uzak durmaları konusunda uyaran Tüfekçi, Çin malı bıçakların hem kalitesiz hem de sağlıksız olduğunu söyledi.

Bıçakların kullanıldıkları yerlere göre numaralandırdıklarını belirten Tüfekçi, ?Bıçakların birkaç çeşidi vardır ve biz bunları numaralandırdık. Örneğin, mutfakta hanımların kullanması gereken bıçak sıfır numaralı bıçaktır. Onun bir büyüğü de etten kemiği ayırmak için yaptığımız 1 numaralı bıçaktır. 2 numara olan da, mutfakta et doğramak için kullanılan bıçaktır. Kesim bıçağı dediğimiz bıçaklarda 3 numaralı bıçaklardır. Bunlar da, kelle almak için kullanılan bıçaklardır. Bu bıçakları kullandıkları zaman, hem hayvana eziyet etmemiş olurlar hem de bacaklarını, ellerini, kollarını kesmezler. Vatandaşlar, kör bıçak veya Çin malı gibi kalitesiz bıçakları kullandıklarında kendilerine zarar veriyorlar. Bu yüzden, her sene dünya kadar kaza oluyor. Ama nerde hangi bıçağı kullanacağını bildikleri zaman hem bu tür kazalar yaşanmaz hem de daha sağlıklı olur? ifadelerini kullandı.

Bıçak fiyatlarına da değinen Tüfekçi, fiyatların 15- 27 TL arası değiştiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber