Denizli'de kişi başı 2 metrekarelik yeşil alan 10 metrekareye çıktı

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, 2004 öncesinde kişi başına 2 metrekare yeşil alanı 10 metrekareye çıkardıklarını bunun Avrupa'nın birçok bir çok ülkesinde bile olmadığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2012 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zolan, Denizli Ticaret Borsası (DTB) Yönetim Kurulu toplantısının bu ayki konuğu olarak katıldı. Zolan, DTB Başkanı İbrahim Tefenlili ve yönetim kurulu üyelerine, şehirleşme anlamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Denizlili işadamlarının şehrin imajı noktasında büyük katkılar koyduğunu ifade eden Başkan Zolan, ?Denizli, şehirleşme anlamında 10 yıl öncesine göre kıyaslanamayacak bir noktaya geldi. İşadamlarımız da ise üretme kültürü çok öncesinden vardı. O iş adamlarımız Denizli'mizi almışlar başka bir boyuta geçirmişlerdir. Denizli'mize gelmeden Denizli hakkında fikir üretenler, Denizli'mizi çok iyi seviyede düşünüyor. Siz değerli iş adamlarımız sayesinde şehirleşme anlamında da böyle görülüyordu. Denizli'nin imajı böyleydi. Denizli'ye gelmeden sizlerin sayesinde edinilen o güzel Denizli imajı, şehre gelinmesiyle yerle bir oluyordu, İmaj tuzla buz oluyor hayal kırıklıkları yaşanıyordu. Burası Denizli mi diyorlardı. Satılan ürünler çok kaliteliydi ancak şehir kaliteli değildi. O zaman insanların beyinlerinde şehir böyleyse bunların ürettikleri ürün de böyledir deniliyordu. İşadamı eksiyle ticarete başlıyordu.? dedi.

10 yılda kamu yatırımları ve yerel yönetim yatırımları anlamında özel sektörün kalitesine yaklaştıklarını belirten Zolan, ?İnsanların Denizli'ye gelmeden önceki sizlerin mallarıyla oluşturduğu o güzel imaj, artık tuzla buz olmuyor hayal kırıklığı yaşanmıyor. Artık şehir böyleyse malları da kalitelidir deniliyor. 2004 öncesinde kişi başına iki metrekare yeşil alan vardı. Şimdi 10 metrekare alanımız var. Avrupa'nın birçok ülkesinde kişi başına 10 metrekare yeşil alan düşmüyor. Denizli'miz her yönüyle iyilikleri güzellikleri hak ediyor. Turizmiyle sanayisiyle tarımıyla çok çok büyük bir kent. Turizm ve tekstil lokomotifimizi oluşturuyor. Ama o trenin vagonları da vardır. Tarım bu anlamda en büyük vagonu oluşturuyor.? diye konuştu.

Türkiye'de üretilen üzümün yüzde beşinin sadece Çal ilçesinde üretildiğini vurgulayan Zolan, ?Kiraz, nar keza elma ve mısırda durum aynıdır. Denizli turizm alanında bir atılım içindedir. Gelecekte ana lokomotifimiz turizm olacaktır. Bu anlamda şehre birçok yatırımlar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Özel sektörümüzde bu anlamda büyük projeler yapıyor. Yakında müzenin yapımına da başlanıyor. Denizlili işadamımızla protokol imzalandı.? şeklinde konuştu.

DTB Başkanı Tefenlili de şehirdeki değişikliklerle büyük mesafe alındığını dile getirdi. Tefenlili şunları kaydetti: ?Nereye gidersen git, Denizli ne olmuş öyle diyorlar. Büyük bir kasabadan büyük bir şehir olmuş sözlerini duyuyoruz. Kimle konuşursam konuşayım Denizli'nin bir marka olduğunu ifade ediyor. Denizli şehirleşme anlamında marka oldu. Allah emeklerinizi zayi etmesin.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber