Adnan Menderes Bulvarı esnafı uzlaşma istiyor

Adana'da Adnan Menderes Bulvarı'nda faaliyet gösteren işyerlerinin tahliye edileceğine dair açıklamalar bölge esnafını tedirgin etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2012 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adnan Menderes Bulvarı Seyhan Gölü Çevresi Esnafları Dayanışma Geliştirme Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Öztürk Kolcuoğlu, bölgede uzun süredir faaliyet gösteren işletmeler bulunduğunu belirterek, ?Burada Adana'nın seçkin işletmecileri faaliyet gösteriyor. Çoğumuz daha önce Büyükşehir Belediyesi'nin vermiş olduğu ruhsatlarla çalışıyor. Jandarma ve Seyhan Kaymakamlığı'nın ruhsatlarıyla faaliyet gösteriyoruz.? dedi.

Valiliğin yaptığı açıklama kapsamına giren alanda 127 esnafın faaliyet gösterdiğini ifade eden Kolcuoğlu, bu işyerlerinin tamamının restoran, kafe ve eğlence yeri olduğunu söyledi. Kolcuoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: ?Bizler daha önce Milli Emlak'ın kiracıları konumumdaki esnaflardık. Defterdarlığın bizim sözleşmelerimizi tek taraflı iptal etmesi ve sözleşmeleri yenilememesi üzerine işgalci konumuna düştük. 2 yıldır ödediğimiz kiraların üzerine yüzde 300-400 civarında artış yapıldı. Şu anda ödenen kiralar aslında bizim ödeyebileceğimiz rakamlar değil ama ekmeğimiz için mücadele ediyoruz. Buna rağmen bizim oradan çıkmamız isteniyor. Bu durum bizi üzüyor."

Kolcuoğlu, Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Belediyesi ve zabıta yöneticileriyle görüşmeler yaptıklarını vurgulayarak, bir komisyon oluşturulmasını istediklerini anlattı. Kolcuoğlu, ?Çirkin görüntülerin önlenmesi ve çarpık yapılaşmasının önüne geçilmesi için Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odasıyla birlikte çalışma yapılabileceğini dile getiriyoruz. Şikayetçi olunan konu buysa çözülebilir. Adnan Menderes Bulvarı'ndaki mekanlara kent dışından insanlar geliyor. Adana'ya çevre illerden ticaret yapmak için gelenler bizim mekanlarımıza uğramadan kentten ayrılmıyor. Kent ticaretine önemli katkı yapıyoruz. Kebap, Adana'nın sanayisinden ve ziraatından sonra gelen en önemli zenginliğidir. Bunları da yabana atmamak lazım.

Emek sarf etmiş, para harcamış esnaf düşünülmeli. Devletimizin vereceği kararlara saygılıyız ama devletimiz bizi mağdur durumda bırakmasın. Orada düzenleme faaliyetleri yapılacaksa şu anda orada faaliyet gösteren işletmecilerin sahipleriyle yapılsın." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber