Milletvekili Erdoğan, sanayicinin sigorta sorununu mercek altına aldı

Milletvekili Mehmet Erdoğan Erdoğan, ?Bunca yıldır Gaziantepli sanayicilerden milyarlarca lira pirim alarak büyüyen sigorta şirketlerinin bu gün sanayiciye sırt dönmesi kabul edilemez bir olaydır.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2012 16:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet Erdoğan, Gaziantep'te son zamanlarda yaşanan ve gün yüzüne çıkan sorunların başında bazı sektörlerin sigortacılar tarafından sigorta edilmemesi konusunu bütün boyutlarıyla araştırarak çözüm üretmek için çalışacağını ifade etti. Erdoğan, ?Gaziantep, bir sanayi kentidir. Ortadoğu'nun bir çok alanda gelişmesi ve kalkınmasında Gaziantep sanayisinin büyük önemi ve yeri vardır. Yıllardır sanayicilerimiz ve üreticilerimiz, üretim tesislerinin sigorta ile güvence altına alınması için milyonlarca lira prim ödemiştir. Bugüne kadar sigortacılarla bir sorun yaşamayan sanayicilerimize bugün uygulanmak istenen ambargo kabul edilemez.? diye konuştu.

Bununla ilgili sorunları bütün yönleriyle inceleyip, sanayicilerin bu konudaki sıkıntılarını çözmek için üzerine düşenleri yapacaklarını söyleyen Erdoğan, ?Riskin olmadığı bir yerde sigorta olmaz. Eğer bir çok sektörle ilgili olarak sigorta şirketleri sanayicilerimize zorluk çıkarıyorsa, sanayi tesislerimizi sigorta ettirmemek için yasaların dışında isteklerde bulunuyorlarsa bu konuyu ilgili bakanlıklarla görüşeceğiz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber