Öğretmeni öldüren15 yaşındaki H.K, cezaevinde sürekli ağlıyor

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 07:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de öğretmen Rabia Sevilay Durukan'ı bıçaklayarak öldüren15 yaşındaki H.K.'nın, cezaevinde sürekli ağladığı, ziyarete gelen yakınlarına, ?Öğretmenimin çocukları ne olacak? Öldüğüne inanmıyorum? dediği öğrenildi.

İZMİR'in Karabağlar İlçesi Eskiizmir Caddesi'ndeki Nazire Merzeci İlköğretim Okulu'nda geçen çarşamba günü, 8'inci sınıf öğrencisi H.K., Fen ve Teknoloji Öğretmeni, 40 yaşındaki Rabia Sevilay Durukan'ı, dört yerinden bıçaklayarak ağır yaralamıştı. Rabia öğretmen, kaldırıldığı yakındaki özel hastanede yaşamını yitirirken, H.K., tutuklanıp Yenişakran Cezaevi'ne konuldu. H.K.'nın, midye dolma satarak hayatını kazanan Mardinli babası Cemil K., olayı ve yaşadıklarını şöyle anlattı:

?Şikâyetçi olmayacaktı'

?Ben olay sabahı çağırıldığım için müdür yardımcısının odasına oğlumla birlikte gittim. Odada Sevilay öğretmen de vardı. Müdür yardımcısı, oğluma aşırı derecede hakaretlerde bulundu, aşağıladı. Yüzüne dosya fırlattı. Müdür yardımcısı, şikâyetçi olması için Sevilay öğretmene aşırı baskı yaptı. O şikayetçi olmak istemiyordu. Müdür yardımcısı, şikayetçi ol, 'Yurda verilsin' dedi. Oğlum çok sinirlendi, ben de odadan dışarı çıkmasını söyledim. Eşim telefonla arayıp, 'H. eve bıçak almaya geldi. Ben engel olunca almadı. Dikkatli olun, okula geliyor' dedi. Ben de bunu duyunca müdür yardımcısı ve polislere söyledim. Önlem alsınlar diye. Ancak, Sevilay öğretmenin bıçaklandığını duydum, okulda kargaşa başlamıştı.?

?Yardımcıdan şikâyetçiyiz'

Cemİl K., şöyle devam etti: ?Evimize gidemiyoruz. Uyuyamıyoruz. Soframız hala aynı şekilde duruyor. Oğlum, büyüklerine çok saygılı bir çocuktur. Oğlumu, cezaevinde ziyaret ettik. Öğretmeninin öldüğüne inanmıyor. 'Öğretmenimin çocukları ne olacak' dedi. Kendinde değil sürekli ağlıyor, koğuşta bağırıyormuş. Keşke ailemizden biri ölseydi, bu kadar üzülmezdik. Öğretmenin ailesine başsağlığına gitmek istiyoruz. Olay günü de kan vermek, çocuklarına yardımcı olmak istedik. Ancak polisler uygun görmedi. Kim isterdi böyle olmasını, özür diliyoruz. Oğlum ve öğretmeni buna layık değildi. Müdür yardımcısından şikayetçiyiz. Onun o ağır sözleri bu olaya neden oldu.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber