MATSO, Manavgat'a turizm fakültesi için Bakan Yazıcı'yla görüştü

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) yönetim kurulu üyeleri, Akdeniz Üniversitesi'ne bağlı turizm fakültesi açılması için Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile görüşerek fikir alışverişinde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Hayati Yazıcı ile Ankara'da yaptıkları görüşme ile ilgili yazılı açıklama yapan MATSO Başkanı Dr. Şükrü Vural, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Niyazi Ünal, Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Sabri Enhoş, Yönetim Kurulu Üyesi Hayri Güngör, Fatih Tatar, Mehmet Kaplan, Yusuf Karamancı ve Genel Sekreter Yaşar Sarı'nın da hazır bulunduğunu ifade etti.

Turizm şehri Manavgat'ın gelirini turizm, ticaret ve tarımın oluşturduğunu belirten Vural, bölge için rekabetçi ve kaliteli turizm sektörü için kalifiye elemana ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Vural, "Turizm, ticaret, tarım Manavgat'ın önde gelen sektörü. Turizm, Manavgat'ın lokomotif sektörü. Bacasız sanayi. Tüm sektörleri etkiliyor. Sürdürülebilir, rekabetçi, kaliteli bir turizm sektörü için kalifiye elemana ihtiyaç duyulmakta. Bu düşünce doğrultusunda, odamız imkanları ile turizm fakültesi kazandırmaya karar verdik. Yönetim kurulumuzla, bakanımız Hayati Yazıcı'yı ziyaret ettik. Odamız, daha önce de kendi imkanlarıyla Denizcilik Anadolu Lisesi'ni yaptırmıştı." dedi.

Vural, MATSO'nun yaptıracağı turizm fakültesi için Bakan Yazıcı'nın da olumlu görüş beyanında bulunduğunu ifade etti. Fakültenin açılmasının bölge turizmine katkı sağlayacağına inandıklarını belirten Vural, bunun, aynı zamanda Manavgat'a üniversite kurulması yönünde önemli bir adım olacağını kaydetti.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe ile MATSO Başkanı Şükrü Vural, 4 ay önce, Manavgat'a turizm fakültesi yapılması için sözleşme imzalamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber