Sokakta eylem değil huzur istiyoruz

Adana'da bölücü terör örgütü yandaşlarının sokak gösterisi sırasında yaralanan 6 yaşındaki kız çocuğunun babası Aziz Gürger (44), "Sokakta eylemler istemiyoruz, huzur istiyoruz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kim ister çocuğunun bu hale düşmesini. Kim ister birinin ölmesini, kimse istemez." dedi.

Barış ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın merkez Seyhan ilçesi Dağlıoğlu Mahallesi Karasu kavşağındaki konuşmasının ardından olaylar çıktı. Bu sırada toplanan terör örgütü yandaşı bir grup güvenlik güçlerine taş, havai fişek ve molotofkokteyli ile saldırdı. Polis, tazyikli su ve gaz bombası atarak eylemcileri dağıtmak istedi. Annesi Berivan Gürger ile kırtasiyeye giden ilköğretim 1. sınıf öğrencisi 6 yaşındaki Hayrinnisa Gürger, vücuduna isabet eden bir patlayıcı ile ağır yaralandı. Ambulansla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Gürger ameliyata alındı. Küçük kız, karaciğerindeki kanamanın sürmesinden dolayı şu an hastanenin yoğun bakım ünitesinde gözetim altında tutuluyor.

Kızı, sokak eylemleri sırasında yaralanan 4 çocuklu Aziz Gürger, boyacılık yaparak geçimini sağladığını anlattı. Kızının yaralandığı haberinin "kızının başına taş isabet etti" denilerek çağrıldığını ancak olayın farklı boyutta olduğunu söyledi. Eşinin çocukların ihtiyaçlarını almak için kırtasiyeye gittiğini ifade eden Gürger, o arada polisler ve gençler arasında arbede çıktığını ve kızına polisin attığı gaz bombasının isabet etmesi ile yaralandığını ileri sürdü. Gürger, "Şu anda çocuğumun durumu kritik, gözlem altında. Karaciğerinde kanama var. Biz bu olayları istemiyoruz. Herkes evinde ekmek derdine düşmüş. Sokakta eylemler istemiyoruz. Huzur istiyoruz. Kim ister çocuğunun bu hale düşmesini. Kim ister birinin ölmesini sen ister misin, kimse istemez." diye konuştu.

Sokaktaki eylemlerin durmasını istediklerini anlatan Gürger, şöyle devam etti: "Biz bu olayların durmasını istiyoruz. Mahalleden geçtiğimiz zaman o gaz bombaları o biber gazları, o taşlar, o yangınlar çok güzel bir şey mi. İnsan olan bunları kabul etmez. İnsan değilse her şeyi yapar. Polis el yapımı bomba dedi ama el yapımı bomba olduğunu sanmıyorum. Olayı eşim görmüş, polisi suçlayacak kadar cahil değilim, sonuçta o da görevini yapıyor, doktorlar da biliyor."

Gürger, olayı gerçekleştirenlerden şikayetçi olacağını belirterek, "Kızının yaralanmasında suçlu olanlar bulunsun. Kimse örtbas etmesin." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber