Çukurova Üniversitesi'ne yapılacak caminin yeri tepki çekti

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) yerleşkesinin içinde yapılması düşünülen caminin yeri konusunda tartışma yaşanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenciler ve vatandaşlar, yönetimin cami yapmayı planladığı yerin uygun almadığı konusunda ısrarlı. Rektör ise cami yerinin doğru olduğu kanaatinde.

Çukurova Üniversitesi Kampüsü içerisine yapılacak caminin yeri konusunda uzun zamandır süren tartışmalar devam ediyor. Üniversite yönetimi, camiyi İlahiyat Fakültesi'nin hemen yanına yapma kararı aldı. Öğrenciler ve Balcalı hastanesine gelip giden vatandaşlar, yerinin doğru seçilmediği görüşünde. Çukurova Din Görevlileri Derneği Başkanı İbiş Alparslan, kampüse caminin yapılacak olmasını memnuniyetle karşıladıklarını; ancak yerinin uygun olmadığı kanaatini taşıdığını söyledi. Seçilen yerin kampusun en kenar yeri, sadece İlahiyat Fakültesi'ne hitap eden bir nokta olduğunu aktaran Alparslan, ?Orada zaten bir mescit var. Bölgedeki insanlar ibadetlerinin o mescitte yapabilir. Ulaşımın çok zor olduğu bir yer. Özel aracı olmayanların gitmesi mümkün değil. Buraya cami yapılmasını isteyenler sadece İlahiyat Fakültesi'ni düşünüyor. Oysa tüm üniversitenin özellikle de Balcalı hastanesine gelen hasta ve yakınlarının düşünülmesi gerek. Mevcut yere yapılırsa sadece ?kampusta cami olsun, insanların ihtiyacını görmesin' mantığıyla hareket edilmiş olacaktır. Balcalı hastanesinin hemen altındaki büyük ve boş bir arazi var. Orası cami için çok uygun. Üniversiteye giren ve çıkan tüm dolmuşların geçtiği bir noktada.? dedi.

Adının açıklanmasını istemeyen öğrenciler de yeni caminin yerine karşı olduklarını belirtti. Öğrenciler, ?Mevcut mescidin olduğu yere caminin inşa edilmesini doğru bulmuyoruz. Öğrencilerin ibadetlerini yapmaları için oraya gitmeleri mümkün değil. Çok uzak ve sapa bir yer." diye konuştu.

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, yer tartışmalarını doğru bulmadığını, cami için düşünülen arsanın uygun olduğunu savundu. Daha önceki yönetimin kampüse cami yapılması konusunda bir karar aldığını hatırlatan Prof. Dr. Kibar, şunları söyledi: ?Kararda caminin hangi mekana yapılacağı, oturacağı konumunu da tarif eden bir karar oy birliğiyle çıkmış. Bununla ilgili çalışmaları sürdürüyoruz, ön bütçesi var. Bir ay içinde temel atma töreni olacak. İki hafta önce topladık projesini gördük. Çok güzel bir proje, klasik değil çok modern. İki minareli, şerefesi kapalı hoşumuza giden bir mimarı tarzı var. İki yıl içinde bitecek. Yerin doğru olmadığı konusunda tartışmaları doğru bulmuyorum. Mevcut mescitle İlahiyat Fakültesi arasında bence uygun bir yer.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber