'Manavgat Belediyesi bir an önce huzurevi yapımını hayata geçirmeli'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manavgat İlçe Başkanlığı, ilçede yaşlıların huzur, sağlık ve kendilerini güvende hissedebileceği bir huzurevinin olmamasının eksiklik olduğunu belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP İlçe Başkanı Halil Gubaş, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü kapsamında yaptığı yazılı açıklamada, her gün büyüyen ve göç alan Manavgat'ta huzurevinin olmamasının eksiklik olduğunu söyledi. Toplumda saygı görmenin yolunun saygı göstermekten geçtiğini belirten Gubaş, gençliğinde yaşlılara saygı göstermeyenlerin ihtiyarlayınca saygı gösterilmeyeceğini bilinmesi gerektiğini kaydetti. Yaşlılara saygı gösterme ve ihtiyaçlarını gidermenin insani bir görev olduğunu anlatan Gubaş, yaşlılarına saygı ve hürmet göstermeyen toplumlarında uzun süre ayakta kalmalarının zor olduğunu ifade etti.

Gubaş, "Hepimiz bir gün ihtiyarlayacağız. İhtiyarlık gelmeden gençliğin kıymetini bilelim, yaşlılarımıza da hürmette kusur etmeyelim. Peygamberimiz Efendimiz Hz. Muhammed, bir kutlu sözünde 'Bir genç yaşlı bir insana yaşlılığından dolayı ikramda bulunursa, yaşlandığı zaman kendisine ikramda bulunacak bir kimseyi Allah ona musahhar kılar' buyuruyor. Yaşlılarımıza hürmette kusur etmeyelim. Manavgat'ta yaşlı ve bakıma muhtaç olanların bakımı içinde huzurevinin bir an önce yapılması gerekir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber