Taşımalı eğitimi protesto

Sakarya'nın Kocaali ilçesine bağlı Ortaköy'de taşımalı eğitime karşı çıkan köylüler, çocuklarını okula göndermiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 19:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaali ilçesine bağlı Köyyeri, Görele ve Yalpankaya köylerinde yaşayan aileler, taşımalı eğitim istemedikleri için 2012-2013 eğitim öğretim yılının başlamasına rağmen 2 haftadır toplam 60 öğrenciyi 14 kilometre uzaktaki köy okuluna göndermiyor. Veliler özellikle kış mevsimlerinde taşımalı eğitim ile Açmabaşı köyündeki okula ulaşımın zor ve tehlikeli olmasından şikayetçi olduklarını belirtirken, birçok kişinin köyden göç ettiğini söyledi.

4'üncü sınıf öğrencisi Kibariye Tiryaki, ?Velilerimiz Açmabaşı köyündeki okula gitmemizi kabul etmiyor çünkü ulaşımı kışın da yazın da oldukça zor. Bizim köyümüze çok uzak olduğu için ailelerimiz göndermek istemiyor. Biz Ortaköy İlköğretim Okulu'na alışmıştık ve oraya gidersek alışamayabiliriz? dedi.

İlköğretim 1'inci sınıfa başlayacak olan Hatice Emanet ise okumak istediğini belirterek, ?Açmabaşı köyü uzak olduğu için okula başlayamadım. 2 haftadır okula gitmiyorum ancak okula gitmeyi çok istiyorum? şeklinde konuştu.

Öğrenci velisi Ayşe Emanet ise, ?Çocuklarımızı bu okula göndermek istiyoruz. Yaklaşık 3 haftadır çocuklarımız okula gitmiyor. En büyük kızım lise sınavına girecek. Bunun hesabını kim verecek? Okula gitmeden, eğitim almadan nereyi kazanabilecek? Taşımalı sistem ancak diğer okul çok uzak. Kışın ben buraya gönderiyorum. Bir gün bana 3 yıl gibi geliyor. Peki ben çocuklarımı oraya nasıl göndereyim?? dedi.

Açmabaşı İlköğretim Okulu'na çocuklarını göndermemek için köyden yaklaşık 11 ailenin yakın ilçe merkezlerine göç ettiğini ve köyün nüfusunun azaldığını söyleyen vatandaşlar, bu duruma bir çözüm bulunmasını istedi.

Veli Emanet isimli vatandaş da çocuğunun epilepsi hastası olduğunu söyleyerek, ?Oğlumun tüm raporları olmasına ve bunu okula bildirmemize rağmen çocuğumu 14 kilometre uzaktaki bir okula göndermek istiyorlar. Orada ambulans ya da sağlık ocağı olmadığı için çocuğumu o okula göndermek istemiyorum. Eğer orada bir kriz geçirirse çocuğum ölebilir. Bunun hesabını bana kim verebilir?? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber