Isparta'da 112 kişi okullarda istihdam edilecek

Isparta'da İş-Kur'un Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında, okullarda eğitim öğretim dönemi boyunca hizmetli olarak görevlendirilmek üzere 112 bayan işçi kura ile belirlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2012 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda yapılan kura çekimine Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner ile İş-Kur İl Müdürü Hüseyin Ergin katıldı. İl genelinde 112 kişinin geçici istihdam edileceği programa toplam bin 223 kişi başvuruda bulundu. İş-Kur İl Müdürü Hüseyin Ergin, ülke genelinde bu programın uygulandığını belirterek Isparta'ya yılbaşında 1 milyon lira ödenek ayrıldığını kaydetti. Daha sonra bu ödeneğin 3 milyon liraya çıkarıldığını belirten Ergin, ?İlk önce 100 bayanın çalıştırılması için program yaptık. Ama bu sayıyı daha sonra 112'ye çıkardık. Okullarda çalışacaklar, asgari ücret alacaklar SGK primleri de tam yatacak? dedi.

Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner ise, ?İşsizlik ülkenin sorunu gerçi son yıllarda bir gerileme var. Aranızda gerçekten işe ihtiyacı olanlar var. Kurada ismi çıkanlardan isteğimiz, aldıkları parayı hak ederek çalışmaları. Geçtiğimiz yıllarda bazı sıkıntılar oldu. İşten kaçma gibi durumlarla karşılaştık. Kurada adı çıkmayanlar da üzülmesin. Önümüzde daha çok günler var? şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kura çekimine geçildi. İlk olarak Aksu ilçesindeki okullarda çalıştırılacak iki bayanın ismi belirlendi. İlk kurayı İş-Kur Müdürü Hüseyin Ergin çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber