2 Ekim 2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2012 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanların ve bakan yardımcılarının faaliyetleri

- Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, saat 10.00'da Umman Sultanlığı Doqm Ekonomik Bölge Başkanı Yahya bin Said bin Abdullah el-Jabiri ile iki ülke arasındaki 9. Dönem Ortak Komite Toplantısı'na katılacak. Atalay ile El-Jabiri, saat 17.00'de baş başa görüşmenin ardından, saat 17.45'te KEK Toplantısı Mutabakat Zaptı'nı imzalayacak.

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, saat 19.00'da Kore Cumhuriyeti milli gün resepsiyonuna katılacak.

- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, saat 16.30'da Avustralya Ticaret ve Rekabetçilik Bakanı Craig Emerson ile görüşecek.

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, saat 10.00'da 2013 Piri Reis Haritası'nın 500. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliklere ilişkin eylem planını, basın toplantısı ile açıklayacak. Bakan Günay ayrıca, saat 13.30'da ''Alman Noel Baba'' olarak tanınan Wolfang Kimmling Liebe'yi kabul edecek.

- Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 'Güneydoğu Avrupa Savunma Bakanları Konferansı'na katılmak üzere Saraybosna'ya gidecek.

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, saat 09.30'da Taşkın Yönetimi Planlarının Hazırlanması Projesi'nin açılışına katılacak.

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Taksim/Ceylan Intercontinental'de saat 10.30'da, Türkiye Genç İş Adamları Derneği'nin düzenleyeceği ?Kayıtdışı Ekonominin Etkileri' konulu sempozyuma katılacak.

TBMM gündemi

- AK Parti saat 11.30'da CHP, saat 13.30'da MHP, saat 11.00'da ve BDP, saat 12.50'de grup toplantılarını yapacak.

- Genel Kurul, saat 15.00'de denetim konularını ele alacak.

Siyasi partilerin gündemi

- Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, saat 11.30'da TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret edecek.

- CHP İstanbul İl Başkanlığı, İBB binası önünde saat 11.00'de, ?metrobüs alımında görevi kötüye kullanmak? iddiasıyla yargılanan ve ilk duruşmaya katılmayan İBB Başkanı Kadir Topbaş'a ikinci duruşma tarihini davul ve zurnayla ?hatırlatma eylemi' gerçekleştirecek.

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda saat 19.00'da, ?İstanbul Türkçesi? konulu İstanbul Liselerarası Deneme Yarışması'nın ödül törenine katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Ankara Valisi Alaadin Yüksel, saat 10.00'da Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi kapsamında, Ali Uğurlu Motorlu Araçlar Pazarlama AŞ adına Gülser Uğurlu ve Ali Uğurlu ile protokol imzalayacak.

- Ankara Büyükşehir Belediyesi, saat 11.00'de 3. Dijital Etkileşim Toplantısı'na ev sahipliği yapacak.

- Disk ve Emekli - Sen Sendikaları, saat 11.00'de basın toplantısı yapacak.

- Ankara Kadın Platformu, saat 12.00'de oturma eylemi yapacak.

- Kamu Emekçileri Sendikaları, saat 18.00'da bildiri dağıtacak.

- Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş, saat 12.30'da Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Spor Salonu kafeteryasının açılışına katılacak

- Türkiye Voleybol Federasyonu'nda olağan genel kurul, saat 10.30'da başlayacak.

- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Hilton Otel'de saat 10.00'da, 1. Ulusal Cami Mimarisi Sempozyumu'na katılacak.

- İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, Çırağan Sarayı / Yıldız Salonu'nda saat 10.00'da, Türk Philips Ticaret AŞ'nin ?Kalp ve Damar Hastalıklarında Farkındalık Yaratmak Amacıyla Gerçekleştirdiği Yeni Araştırma Çalışması? kapsamında düzenlenen panele katılacak.

- 14. Uluslararası Metal İşleme ve Teknoloji Fuarı TATEF 2012 ve Mekatronik Avrasya açılış töreni, İstanbul Fuar Merkezi/ CNREXPO-Ana Fuaye'de saat 11.30'da gerçekleştirilecek. (Bakan Nihat Ergün Ankara programı nedeniyle katılmayacak.)

- MAKTEK Avrasya Takım Tezgahları, Metal İşleme Makineleri, Kaynak, Kesme, Delme Teknolojileri, Kalite Kontrol ve Test Cihazları Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi/Büyükçekmece'de saat 13.00'te açılacak. (Bakan Nihat Ergün Ankara programı nedeniyle katılmayacak.)

- DİSK-KESK, TMMOB ile TTB'Lİ Kadınlar, Galatasaray Lisesi önünde saat 18.30'da, KESK üyesi tutuklu kadınlarla dayanışma amacıyla basın açıklaması düzenleyecek.

- Akdeniz Üniversitesi tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek olan ?Beyaz Önlük Giyme Töreni? Atatürk Konferans Salonu'nda saat 10.00'da gerçekleştirilecek.

- Antalya'da 18-21 Ekim 2012 tarihleri arasında düzenlenecek olan ?YAPEX Tadilat, Restorasyon, Renovasyon ve Kültür Mirası'nı Koruma Fuarı? tanıtım toplantısı, saat 10.00'da The Marmara Otel'de gerçekleştirilecek.


Meclis'te MHP, AK Parti, BDP ve CHP grupları toplanacak. (11.00-11.15-12.50-13.30)

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın aldığı karar gereği merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Topkapı'daki anıt mezarı açılıyor.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Ankara'da Türkiye-Oman 9. Dönem Ortak Komite Toplantısı'na katılacak. Toplantıda, Oman Doqm Ekonomik Bölge Başkanı Yahya bin Said bin Abdullah Al-Jabiri ile görüşecek olan Atalay, daha sonra Jabiri ile mutabakat zaptını imzalayacak. (17.00-17.45)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara'da ?Piri Reis Haritasının 500. Yılı' kapsamında organize edilecek etkinliklerin tanıtımının yapılacağı programa katılacak. (10.00)

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul'da Harvard Business Review adlı iş ve yönetim dergisinin ilk sayı tanıtımına katılacak. Arınç, 'İstanbul Türkçesi' konulu liseler arası deneme yarışmasının ödül törenine katılacak. Ödül töreninde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Ekrem Erdem de bulunacak. (17.00 - 19.00)

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara'da Taşkın Yönetimi Planlarının Hazırlanması Projesi'nin açılışına katılacak. (09.30)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Alman Noel Baba olarak tanınan Wolfang Kimmling Liebe'yi kabul edecek. (13.30)

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer Kırıkkale'de, Kırıkkale Üniversitesi'nin akademik yıl açılış törenine katılacak. (10.30)

Basın İlan Kurumu'nun, il basın ve halkla ilişkiler müdürleri için düzenlediği 4 günlük eğitim semineri Kocaeli Darıca'daki Bayramoğlu Tatil Köyü'nde başlayacak. Seminerin açılışına Genel Müdür Mehmet Atalay da katılacak. (09.30)

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İstanbul'da '1. Ulusal Cami Mimarisi Sempozyumu'nun açılış konuşmasını yapacak. (10.00)

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından doğru gübre kullanımını sağlayarak, toprağın ve su kaynaklarının korunmasını amaçlayan 'Toprak ve Yaprak Analizi Laboratuvarı' açılacak. (11.00)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenen ?Büyükelçiler Konferansı'na katılacak. Davutoğlu, Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç tarafından kabul edilecek. Ahmet Davutoğlu, Ukrayna Dışişleri Bakanı Konstantin Grişenko, Kırım Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Anatoliy Mogilov ve Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı Mustafa Kırımoğlu ile dörtlü toplantı yapacak.

Rusya'nın St. Petersburg şehrinde faaliyet gösteren Rus- Türk Kültür Merkezi yetkilileri, Dünya Yaşlılar Günü münasebetiyle şehirdeki huzur evini ziyaret ederek çeşitli hediyeler dağıttı.

Suriye ile ilgili gelişmeler izleniyor.

Şampiyonlar Ligi'nde E, F, G ve H Grupları'nda 2. maçlar oynanacak. H Grubu 2. maçında Galatasaray, Portekiz temsilcisi Braga ile Türk Telekom Arena Stadı'nda karşı karşıya gelecek. (21.45)

Ziraat Türkiye Kupası'nda 2. tur maçlarına oynanacak Kastamonuspor-Orduspor ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor-Çaykur Rizespor karşılaşmalarıyla devam edilecek. (14.30)

Türkiye Voleybol Federasyonu'nun olağan genel kurulu Ankara'da yapılacak. (10.30)

Süper Lig takımlarının haftanın maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip edilecek.

Trabzonsporlu futbolcular Sapara ve Bamba, Pazarkapı Mahallesi'nde bulunan TS Club Mağazasının düzenlediği imza gününde taraftarlarla buluşacak. (14.30)

İHA-CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber