İdil'de 3 yaşındaki kız çocuğundan haber alınamıyor

Şırnak'ın İdil ilçesinde 3 yaşındaki kız çocuğu Zehra Yanalak, 13 gündür kayıp. 3 yaşındaki kız çocuğundan 2 haftadır haber alınamıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2012 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İdil'e bağlı Sulak köyünde bir anda kaybolan 3 yaşındaki kız çocuğu Zehra Yanalak, için tüm köy halkı seferber oldu. Köy halkı belki bir ipucu bulunur diye köyün civarında her gün çocuğun bulunması için arama yapıyor.

Olay günü yaşananları anlatan Baba Ömer Yanalak, ?Salı günü İdil ilçesinde pazarlık kuruluyor. Annesi pazara gitmişti. Öğlen saat 12.00'de eve geldi. Çocuk o sırada evdeydi. Annesi ona pazardan getirdiği yeni elbise ve terliği giydirdi. Bir elma ve bir simit eline verdi. Çocuk evden dışarı çıkıyor. Onu en son traktörü ile gübre yükleyen ağabeyim gördü. Askerler ve köylülerin de yardımı ile her yeri aradık ama bulamadık. Bu çocuğun bulunmasını istiyoruz. Kuyuları dahi aradık ama bulamadık. Başbakan'a kadar sesleniyorum. Kızım kaybolduktan sonra Van ilinden gelen bir kurtarma ekibi kuyularda yaptığı 2 saatlik bir çalışmadan sonra köyden ayrıldı. Askerler ise operasyonlardan dolayı arama çalışmalarını çok kısa sürdürdü. Kendi çabalarımız ile 18 Eylül'den bu yana köy halkının da desteği ile köy civarında sürekli arama çalışması yapıyoruz. Bizim hiç kimse ile bir husumetimiz bulunmuyor.? diye konuştu.

Anne Gazal Yanalak, yetkililerden minik Zehra'nın bulunması için yardım talebinde bulunarak, evladının bulunması için köy civarındaki alanlarda arama yaptıklarını söyledi. Anne Gazal, konuşurken gözyaşlarını tutamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber