Afet konutlarının arsa kuraları çekildi

Sungurlu ilçesinde 2009 yılında yaşanan afet sonrası zarar gören hak sahibi vatandaşlara yönelik yapılacak konutların arsa kura çekilişi, noter huzurunda gerçekleştirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Çingiller Köyü ile İkizli Köyü Ekşielma Mahallesi'nde 2009 yılında yaşanan heyelanda yaşam alanları zarar gören ailelere yapılması planlanan afet konutları için kura töreni düzenlendiği bildirildi.

İlçe merkezi Bahçelievler Mahallesi'nde yapılması planlanan konutların kura çekilişinin noter huzurunda gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlimiz Sungurlu İlçesi Çingiller Köyü ve İkizli Köyü Ekşielma Mahallesi'nde 2009 yılında meydana gelen heyelan nedeniyle hak sahibi olan ailelere yapılacak afet konutlarının arsa kura çekilişi İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce yapıldı. Çekilişin ardından hak sahibi ailelerin Ziraat Bankası'na borçlandırmaları yapıldı. Konutlara, inşaat ruhsat işlemleri ve harita aplikasyon çalışmalarının tamamlanmasından sonra başlanması planlanmaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber