'Haydi Sivas'ta Yürüyek Gardaş' sloganıyla yürüdüler

Dünya Yürüyüş günü dolayısıyla Sivas'ta ?Haydi Yürüyek Gardaş? isimli etkinlik düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Obeziteyle mücadele için Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün ortaklaşa organize ettiği program, Devlet Hastanesi önünde başladı.

Yürüyüş öncesi vatandaşlara kurulan stantlarda görevlilerce obeziteyle ilgili bilgiler verilirken beden kitle endeksi de ölçüldü.

Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren yürüyüş sonrası açıklama yapan Sivas Sağlık Müdürü Bahattin İlter, bulunulan ortamlarda ne kadar hareketsiz olarak kalınırsa hareketsizliğin getirdiği bir dizi hastalıkla karşı karşıya kalınabileceğine dikkat çekti. Hareketsizliğin obezite, hipertansiyon, kalp damar hastalıkları, kolesterol gibi hastalıklara yol açabileceğini söyleyen İlter söyle devam etti: "Bu hastalıklar ölüme sebebiyet veren hastalıklar arasında dünyada ilk 4'e giriyor, yani bunları ne kadar azaltırsak sağlıklı yaşam kapasitemiz o kadar gelişecek, daha az hastalanmış olacağız."

Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam ise Türkiye'nin her yerinde bu tür etkinlikler düzenlendiğini kaydederek, "Halkımızdan ricamız her gün en az yarım saat yürüyüş yapmaları ve hareketli bir yaşam tarzını benimsemeleri." şeklinde konuştu.

Yürüyüşe katılan Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi ise yürüyüşün önemine dikkat çekerek bu gibi etkinliklerin toplumu spora teşvik etme açısından önemli olacağını kaydetti. Çağın en büyük sorunlarından birinin stres diğerinin de obezite olduğunu dile getiren Çiftçi, ?Bunlar sürekli kamuoyunda işin ehli insanlar tarafından değerlendirilmektedir. Obezite ile mücadelenin en güzel tarafı da insanları spora yönlendirebilmektir. Sivas'ımızın, Sivas halkının da sevdiği yürüyüş sporuna farkındalık oluşturabilmek, insanlarımızı bu konuya teşvik edebilmek için yürüyüş etkinliği tertip edildi. Tüm Sivas halkımızı zahmetli olmayan kolay olan bu spora teşvik ediyoruz.? ifadelerini kullandı.

Programa Eczacılar Odası Başkanı Uğur Akkuş, hastane başhekimleri, Sağlık-Sen Şube Başkanı Efe Zileli, sağlık çalışanları ile vatandaşlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber