Vali Yazıcı: Mazeret üretmek idareciler için bir çözüm yolu değildir

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, mazeret üretmenin idareciler için bir çözüm yolu olmadığını söyledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2012 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Yazıcı, Yozgat'ın gerçeklerini göz önünde bulundurarak, hükümetin göndereceği imkanları en iyi şekilde kullanacaklarını kaydetti.

Yozgat İl Genel Meclisi ekim ayı beşinci bileşim toplantısı, Ayhan Can başkanlığında İl

Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, İl Genel Meclis Başkanı Ayhan Can ve meclis üyeleri katıldı.

İl genel meclislerinin yerel yönetimler için önemli olduğunu belirten Vali Abdulkadir Yazıcı, "Her gün demokrasinin tüm kurum ve kuruluşlara hakim olmasında il genel meclislerinin etkisi vardır. Kurumların yetkisi artıkça kuruma rağbet eden ve girmeye çalışanların sayısını artmaktadır. Kurumların vasfı artıkça kurumlara daha vasıflı kişilerin girmesini sağlıyor. İl genel meclislerimizin son iki dönemine bakınca vasıf ve kalitenin ne kadar arttığını ben kendim müşahade ediyorum." dedi.

Kamu hizmetinin insanlar için bir kısmet olduğunu, ifade eden Vali Yazıcı, "İnsanların ömrü boyunca kamu hizmeti yapabilme fırsatını yakalaması da ayrı bir şereftir. Bu şerefi Mevla bizlere ve sizlere nasip etmiş. Her biriniz kendi yörelerinizi temsilen insanlara bir şey vermeye çalışıyoruz. Bu hizmeti götürmeye çalışırken de dikkat etmemiz gereken şey adalet ve adil olmaktır. Sadece kendimizi düşünürsek yanlış yaparız. Kanun il genel meclisi demiş. Biz burada ilin tamamını düşüneceğiz. Toplu kalkınmayı hedefleyeceğiz. İmkanlarımızı en ücra, mağdur ve masum yerler başta olmak üzere eşit şekilde gitmesine çalışacağız. Çünkü insanlar adil olduğu sürece pişman olmazlar. Mazeret üretmek biz idareciler için bir çözüm yolu değildir. Yozgat'ımızın gerçeklerini göz önünde bulundurarak, merkezi hükümetimizin göndereceği imkanları en iyi şekilde kullanmaya çalışacağız." diye konuştu.

İl Özel İdaresi meclis salonunda yapılan bileşimde İl Özel İdaresi, Gençlikspor ve Turizm, Alt yapı ve Sanat Yapıları ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan raporlar hakkında komisyon başkanları meclis üyelerine bilgi verdi. Daha sonra hazırlanan raporlar, konuyla ilgili söz alan meclis üyelerinin sorularının cevaplanmasından ardından oy birliği ile kabul edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber