Belediye, Ceyhan'a binlerce balık bıraktı

Kahramanmaraş'ın Elbistan Belediyesi, bilinçsiz avlanmalar nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya gelen balık popülasyonunu artırmak için Ceyhan Nehri'ne 5 bin adet yavru kırmızı benekli alabalık bıraktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2012 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışmayla ilgili bilgi veren Elbistan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Sami Doğan, ?Ceyhan Nehri'ni yerli balığı olan kırmızı benekli alabalığın (dere alabalığı) nesli bilinçsiz avlanma neticesinde yok olma aşamasına gelmiştir. Bu balığın neslinin devamı ve balık miktarının artırılması maksadıyla Belediye Başkanımızın talimatı ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nce çalışma başlatılmıştır. Daha önceki balıklandırma çalışmalarına ilave olarak bu sene de 10 ? 15 santimetre büyüklüğünde çok daha kısa sürede üreme kabiliyetine gelecek büyüklükte 5 bin adet kırmızı benekli alabalık nehrimizin şehir geçişindeki değişik noktalarından bırakılmıştır. Bu çalışmalarımız nehrimize uygun diğer balık cinsleri de temin edilerek devam edecektir.? dedi.

Doğan, Ceyhan Nehri'nin kaynağından Akçırı Köprüsü'ne kadar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca her türlü ava, olta dâhil, yasak getirildiğini aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber