Şantaj ve haraç çetesi çökertildi: 49 gözaltı

Esenyurt ve Avcılar'da yasa dışı faaliyet gösteren silahlı bir suç örgütüne yönelik 5 ilde düzenlenen operasyonlarda 49 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2012 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çetenin bölgedeki bazı esnafları haraca bağladıkları ve fuhuş için yer temin ettikleri kişilere şantaj amacıyla kiraladıkları stüdyo dairelerde görüntülü düzenek kurdukları ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Esenyurt ve Avcılar'da dernek adı altında yasa dışı faaliyet gösteren silahlı suç örgütüne yönelik 2 Ekim 2012 tarihinde İstanbul, Eskişehir, Balıkesir, Elazığ ve Tekirdağ olmak üzere toplam 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 49 kişi gözaltına alınırken şüphelilerin üzerlerinde ve göstermiş oldukları yerlerde yapılan aramalarda 3 ruhsatsız tabanca, 3 şarjör, 30 fişek, çek, senet fotokopisi, 8 imaj alınan hardisk, 1 dizüstü bilgisayar, 1 iPad, dernek ve ofiste çıkan çok sayıda doküman, 127 CD ve 2 flash bellek ele geçirildi.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2012 yılından itibaren faaliyet gösteren suç örgütünün Esenyurt ve Avcılarda dernek adı altında söz konusu bölgeleri mahalle mahalle bölerek mahalle sorumlusu tayin ettiği, ekmek fırınlarından fon adı altında haraç aldıkları, ekmek fiyatlarını kendi çıkar ve menfaatleri doğrultusunda belirledikleri belirtildi. Ayrıca haraç vermeyen ve belirledikleri fiyatın dışında ekmek satan fırın ve market sahipler ile çalışanları tehdit ettikleri, darp ettikleri, silahla yaraladıkları, iş yerlerini kurşunladıkları ve bu şekilde korku saldıkları ifade edildi.

ŞANTAJ İÇİN STÜDYO DAİRE KİRALADIKLARI ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan örgütün stüdyo tarzı evler kiraladıkları, örgüte üye şahısların fuhuş yapmak isteyen kişilere bu evleri kiraladıkları ve kadın temin ettikleri, evlerde kurdukları düzeneklerle gizlice görüntüleri kayıt altına aldıkları, kaydedilen görüntülerle şantaj yaptıkları ortaya çıktı. Örgütün çok sayıda fırıncı esnafı ve market çalışanlarına yönelik tehdit, harp, yağma, silahlı ve bıçaklı yaralama, iş yeri kurşunlama eylemlerine katıldıkları öğrenildi. Zanlıların şantaj amaçlı cinsel içerikli görüntüler çektiği, fuhşa aracılık yaptığı ve yer temin ettiği, tahsilat amaçlı yağma yaptıkları iddia edildi.

Söz konusu operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 8'i emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, 41 şüphelinin adli makamlara sevk edildiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber