Barış Manço Kültür Merkezi sezonu 'Mevlana ve Şems'in Aşkı' ile açtı

Bursa merkez Yıldırım Belediyesi Kültür Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü, yaz boyu sürdürdüğü çalışmalarını sonbaharda da sanatseverler ile buluşturmaya devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2012 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçen hafta sezon açılışı yapan Adile Naşit Tiyatrosu'nun ardından, Barış Manço Kültür Merkezi de 'Mevlana ve Şems'in Aşkı' isimli oratoryo ile sezonu açtı.

Açılışa, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdai Yazıcı, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcıları Yaşar Elmas, Remzi Yeprem ve sanatseverler katıldı. Mevlana Calaleddin Rumi'nin büyük eseri Mesnevi'den alıntılar yapılarak derlenen ?Mevlana ve Şems'in Aşkı' adlı oratoryo izleyiciden tam not aldı.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, şunları dile getirdi: ?Osmanlı'ya başkentlik yapmış Bursamızın ve Yıldırım ilçemizin kültür çeşitliliğini ve zenginliğini organizasyonlarımız ile renklendiriyoruz. Düzenlediğimiz kültür sanat etkinliklerini toplumun hemen her kesiminden izleyiciye ulaştırıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da sahnelerimiz dolup taşacak. Geliştirdiğimiz projelerle sanatın ve sanatçının önünü açacak çalışmalara devam ediyoruz.?

Belediye olarak gerçekleştirdikleri etkinlikler hakkında bilgi veren Keskin, şöyle devam etti: ?Gerçekleştirdiğimiz etkinlikler örnek alınıyor. Uluslararası Aşıklar Bayramı, yaz şenlikleri, tiyatrolar, konferanslar, konserler, gezek akşamları, sema gösterileri, akademik programlar ve daha niceleri. Hemşehrilerimizin isteği ve bakış açısı doğrultusunda kültürümüzü ve örfümüzü yaşatıyoruz. Bugün sahnelediğimiz tiyatromuz ücretsiz olarak sürekli devam edecek. Oyunlarımıza tüm halkımız davetlidir.?

'Mevlana ve Şems'in Aşkı' isimli oyun, her hafta Cuma akşamları Barış Manço Kültür Merkezi'nde ücretsiz sahnelenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber