Boyabatlı emekli imamlar kahvaltıda buluştu

Boyabat Müftülüğü, Türkiye'nin değişik yerlerinde görev yapmış emekli imamları unutmadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2012 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Müftülük, Camiler ve Din Adamları Haftası nedeniyle Boyabatlı eski imamları sabah kahvaltısında bir araya getirdi.

Camiler ve Din Adamları Haftası münasebetiyle bir dizi etkinlik yapan Boyabat İlçe Müftülüğü, Türkiye'nin değişik yerlerinde görev yapmış olan emekli imamları kahvaltıda buluşturdu. Kalebağı Tesisleri'nde imamlarla birlikte kahvaltı yapan emekli imamların kahvaltısına Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ahmet Koç, Boyabat Müftüsü İsa Sağlam ve yaklaşık 150 imam katıldı.

Kahvaltı programı emekli imam hafız Cevdet Maşalı'nın Kur'an-ı Kerim'i okumasıyla başladı. Daha sonra bir konuşma yapan Boyabat Müftüsü İsa Sağlam, emekli olmuş ve halen aktif görevlerine devam eden imamlara katılımlarından dolayı teşekkür etti. İmamlık vazifesinin manevi değerinin başka bir vazife ile ölçülemeyeceğini belirten Sağlam, imam mesleğinin zor olduğu kadar manevi değerinin de yüksek bir vazife olduğunu söyledi. Sağlam, "Bugün burada hem emekli hem de şu anda vazife yapan din adamlarını bir arada görmek bizleri son derece mutlu etti. Hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

Kahvaltıda konuşan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ahmet Koç, imamlıkta emeklilik diye bir şeyin olmadığına dikkat çekerek, din adamlarının mezara kadar dine hizmet etmeleri gerektiğini söyledi. Koç, "Din adamlarını emekliliği ancak ahirette olur. Dine hizmette devamlılık esastır. Allah bütün emekli din adamlarımıza uzun ve dine hizmette koşturacağı ömürler versin." diye konuştu.

Kahvaltı sonunda emekli imamlardan ve aynı zamanda Boyabat İlçe Müftüsü'nün babası olan Ali Sağlam'ın yaptığı dua yemeğe katılanlara duygusal anlar yaşattı. Emekli imamlar hatırlanmaktan dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber