Yozgatlı şair yeni kitabının gelirini çocuklara bağışlayacak

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde yaşayan şair Osman Koçak (62), yeni çıkardığı kitabının gelirini ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına bağışlayacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2012 17:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ailesinin maddi imkansızlıkları nedeniyle ilkokuldan sonra okula gidemediğini Osman Koçak (62), "Hayatın zorluklarıyla küçük yaşta mücadele etmeye başladım, 38 yıl yurt dışında işçi olarak çalıştım, emekli oldum. İlkokuldan sonra ben de şiir ve roman okuma merakı oluştu. Bu sayede yazdığım 5 romanım yayınlandı." dedi.

Askerden sonra çalışmak için Fransa'ya gittiğini anlatan Koçak, şunları anlattı: "Fransa'da 38 yıl çalıştıktan sonra emekli oldum. Sonra tekrar memleketime döndüm. Dünyanın hiçbir ülkesi bizim ülkemiz kadar güzel olamaz. Burada daha öncede üzerinde çalıştığım ?Yankı Yapan Sesler ve Unutulmayan Gerçekler' adlı kitabımı çıkardım. Bu kitabımın gelirini tamamen ihtiyaç sahibi ailelerimizin eğitim gören çocuklarına bağışlayacağım. Çünkü eğitim çok önemlidir. Bunu okumayı çok isteyip de maddi imkansızlıklardan dolayı okuyamayan birisi olarak çok iyi biliyorum. ?İlimsiz bir nesil fitilsiz bir lamba gibidir', bu yüzden herkesin okumasını istiyorum. İnşaat ustası da olsa, sıvacı da olsa en azından okumuş birisi olarak o işi yapmalarını istiyorum. Ben Avrupa'da derneklerimiz tarafından düzenlenen toplantılarda vatandaşlarımıza hep bunu anlatmaya çalıştım. Bizler okuyamadık. Babalarımız okuyamadı ama bizlerin çocukları ve onlardan sonra gelecek nesiller okumalı, tarihimize, milli manevi değerlerimize sahip çıkmalıl. Bu kitabımda da bunlara vurgu yaptım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber