İzmir bilgi toplumuna dönüşüyor

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)'nın üstlendiği İzmir Bilgi Toplumu Stratejisi Çalıştayı, Mövenpick Otel'de gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2012 17:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZKA Genel Sekreter Vekili Sibel Ersin'in açılış konuşmasıyla başlayan çalıştay, misafir konuşmacıların sunumlarıyla gün boyunca sürdü. Yürütücülüğünü İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE)'nden Yrd. Doç. Dr. Tuğkan Tuğlular'ın yaptığı çalıştayda, bilgi ve teknolojiyi kullanan, hattâ ihraç eden bir İzmir hedefi ön plana çıktı. Kalkınma Bakanlığı Bilgi Toplumu Daire Başkanlığı'ndan M.Raşit Özdaş, İZKA Program Yönetimi Birimi Başkanı H.İ.Murat Çelik, İYTE öğretim görevlileri Yrd. Doç. Dr Tuğlular ve Yrd. Doç. Dr. Koray Velibeyoğlu, ilk oturumun konuşmacıları oldu.

Genel Sekreter Vekili Ersin, insan faktörünü kalkınmanın odağında tutmak istediklerini, bilgi ve eğitim teknolojilerinin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Bölge planlarının artık daha da önem kazandığını belirten Ersin, ''İlgili bakanlıklar ve yatırımcı kamu kuruluşları, yatırım planları yaparken bölge planlarını referans alacak. Bugün İzmir adına yapacağımız çalışma, geleceğini şekillendirmekte çok büyük bir katkı sağlayacak. Bölge planı kapsamında çok sayıda plan stratejisi üzerinde çalışıyoruz; aslında bunların hepsi birbirine entegre. Bizim hedefimiz bilgi ve teknolojiyi kullanan, üreten, hattâ ihraç eden bir İzmir. İnsan odaklı bir kalkınma, eğitime yapılan yatırımlar, insana ve beceri geliştirmeye yönelik yatırım ve bu gelişimi arttırmak, kullanımın yaygınlaştırılması gereken öncelikler, daha önce yapılan çalışmalarda ortaya çıkan öncelikler gibi görünüyor.'' dedi. Sibel Ersin, bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmelerin küreselleşmeyi tetiklediğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber