Resmi plakalı araçla pikniğe giden öğretmenlere soruşturma

Haber Giriş : 21 Eylül 2005 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, resmi plakalı araçla ilçelere alan taraması için gitmesi gerekirken piknik yapan öğretmenler hakkında gerekli soruşturmanın başlatıldığını söyledi.

Geçtiğimiz cuma günü özel eğitim alan taraması yapmak için görevlendirilen 1'i erkek 4 öğretmen, 65 AF 657 resmi plakalı otomobille Özalp İlçesi'ne gitmeleri gerekirken, Van merkeze 25 kilometre uzaklıkta bulunan Devlet Demir Yolları'na (DDY) ait atıl durumdaki tren istasyonunda piknik yaparken basın mensuplarına yakalanmıştı. Sabah saat 10.00 sularında ilçeye gitmek için Van'dan ayrıldıkları belirtilen öğretmenleri 1 saat sonra piknik yaparken gören gazeteciler, öğretmenlerin fotoğrafını çekmişti. Fotoğraf çekildiğinin fark edilmesi üzerine ismi alınamayan sürücü, aracı alarak ilçeye doğru yola çıkarken, öğretmenler pikniklerine devam etmişti.

Mesai saatinde özel eğitim alan taraması için ilçede olmaları gereken öğretmenlerin piknik yapmasını tasvip etmediğini anlatan Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, öğretmenleri görevlerini ciddiye almamakla suçladı. Öğretmenler hakkında gerekli soruşturmayı başlatacaklarını da ifade eden Yıldız, "İl dışında olduğum için konu bu sabah bana intikal etti. Bu arkadaşlarımız Rehberlik Araştırma Merkezi'nde görevli öğretmenlerdi. Bunlar ilçelerde özel yetenekle ilgili alan taraması yapıyor. Hiçbir mesai ücreti almadan geç saatlere kadar çalıştıkları da oluyor. Ancak sabah şehir merkezinden hemen ayrılarak gidip piknik yapmaları da tasvip edilecek bir durum değildir. Bu davranışları görevi ciddiye almadıklarını gösteriyor. Bu öğretmenler hakkında gerekli işlemler yapılacaktır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber