Akçakale'nin ihtiyaçlarını belirleyecek heyet bölgeye geldi

Suriye ordusu tarafından ateşlenen topun düşmesi sonucu 5 vatandaşın hayatını kaybettiği Akçakale'ye, maddi yardım ve psikolojik destek vermek amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından görevlendirilen heyet, çalışmalarına başladı. Bu kapsamda, ilçede görevlendirilen 30 uzman bölgede ön çalışma yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2012 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Heyet, ölen vatandaşların yakınlarına taziye ziyaretlerinde bulunurken, ilçede bazı araştırmalar yaptı. Yapacakları çalışmalar hakkında bilgi veren Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Şanlıurfa İl Müdürü Sait Mızraklıdağ, bakanlık olarak halkın bu acılı gününde ziyaretlerine geldiklerini söyledi.

Bakanlık olarak, bu halkımızın acılı gününde imkanlar çerçevesinde yapılabilecek yardımı sunmak için burada olduklarını ifade eden Sait Mızraklıdağ, ?Valiliğimiz, kaymakamlığımızla koordineli çalışıyoruz. Halkımızın ihtiyaçlarını yerinde tespit edip gereken desteği vermek için buradayız. Bizim bakanlığın yardımlarının yanında diğer bakanlıkların desteklerinde ilgili mecralara ileteceğiz. Uzman arkadaşlarımız, psikologlarımız, sosyologlarımız ve sosyal uzmanımız sahada durum tespiti yapıp ilgili mercilere iletmek üzere valilikle, kaymakamlıkla koordineli çalışarak ilgili mercilere iletecekler.? diye konuştu.

"30 UZMAN GÖREV YAPACAK"

Bakanlığın, çeşitli hizmet modelleri olduğuna işaret eden Mızraklıdağ, şöyle devam etti: ?Hizmet modellerinden en uygunu bulmayı amaçlıyoruz. Eğer sosyal destekse bu desteği, ekonomik destekse onu, hangisi uygun modelse durumuna göre bakanlığımız imkanları ölçüsünde yahut da ilgili bakanlıklara iletilerek koordineli çalışma yapacağız. 30 arkadaşımız burada görev alacak.? Akçakale Belediyesi'nin de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın temsilcilerine bir bina tahsis ettiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber