Bozdağ: Gerekirse tezkereyi kullanırız

Haber Giriş : 07 Ekim 2012 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yerdımcısı Bekir Bozdağ, Suriye'de Türkiye'yi ciddi boyutta tehdit edecek bir gelişme yaşanırsa tezkerenin kullanılabileceğini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kanal 7 ekranlarında yayınlanan Başkent Kulisi programında Mehmet Acet'in gündeme ilişkin sorularını cevaplıyor.

SURİYE KONUSUNDA YAŞANAN GELİŞMELER

Bozdağ, Akçakale'nin top mermisi ile hedaf alınması sonrası Suriye ile ilgili yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Bozdağ, Meclis'te çıkan Suriye tezkeresi sonrası yaşanan gelişmelerle ilgili önemli açıklamalar yaparken bu kararın arkasındaki nedenleri sıraladı.

Bozdağ, tezkere kararının caydırıcılık unsuruna dikkat çekerken, Suriye'de yaşanması muhtemel gelişmelerde bu tezkere kozunun kullanılabileceğini de vurgulaması dikkat çekti.

28 ŞUBAT VE DARBECİLERİ SÜRECİ

Bozdağ'ın açıklamaları şöyleydi:

Geçmiş'in darbecileri bugün mahkemelere ve Meclis'e ifade veriyor. Bugün 12 Eylül darbecileri yargıya hesap vermek zorunda kalmıştır. Ben 28 Şubat'ta medyanın gönüllü desteği olduğuna inanıyorum. O gün bu olaylar yaşanırken pek çok kesim destek verdi. Buna karşı duymadılar. Sincan'da tanklar yürütülürken karşı durulmadı. Kudüs gecesi kılıfıyla, Başbakanlık'ta verilen bir yemek davetiyle köpürtülen haberlerle dönemin siyasetçileri mağdur edilmiştir. Bunun medyada da sermayede de ayağı vardır. Haber değeri olan bir şeyi yapmanıza kimse size bir şey demez. Bir görev dağılımı yapılarak, belli bir çalışma yürütülmüştür. Dönemin siyasetçileri de buna karşı durmak zorundaydı. Meclis o dönem geri adım atmasaydı, 2007'de Başbakanımız gibi dik dursalardı o gün başka şeyler olurdu. Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında bildiri geldi. Biz yırtıp çöpe attık. Sonra Anayasa Mahkemesi üzerinden dava açıldı. Bu kez yargı gereğini söyled. Sonra referandum sürecinde de millet gereğini söyledi.

Bunlar devrim niteliğindeki önemli hadiselerdir. Bunlar 10 yıl önce Türkiye'nin konuşamadığı şeylerdi.

AYRINTILAR GELECEK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber