Siirt Üniversitesi öğrencileri Tatvan'da stres attı

Siirt Üniversitesi Renkli Düşünce Topluluğu öğrencileri, moral ve motivasyon amacıyla Bitlis ve ilçelerine gezi düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2012 13:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis Eren Üniversitesi Ekoloji Topluluğu rehberliğinde, sabah saatlerinde Bitlis'ten Tatvan'a 8 araç ile gelen 141 kişilik öğrenci grubu Tatvan sahilinde yemek yedi. Van Gölü sahilinde düzenlenen yemekte bir araya gelen öğrenciler hem stres attı hem de eğlendi.

Siirt'ten 141 kişilik öğrenci grubuyla Bitlis'e geldiklerini belirten Siirt Üniversitesi Renkli Düşünce Topluluğu Başkanı Uğur Yılmaz, ?Öğrenci grubundaki öğrencilerle birlikte moral ve motivasyon amacıyla Bitlis'e geldik. Arkadaşlarımız gezi kapsamında bir yandan Bitlis ve ilçelerinde ki tarihi yerleri gezerken, doğal güzelliklere dalıp stres atacaklar. Ayrıca, moral ve motivasyon depolayacaklar. Bu gezimiz, öğrencilerin kendi bütçeleriyle düzenlendi.? dedi.

Siirt Üniversitesi Renkli Düşünce Topluluğu'na rehberlik yapan, Bitlis Eren Üniversitesi Ekoloji Topluluğu Başkanı Ensar Kaya ise, Siirt'ten gelen öğrenci gurubu ile Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz'da ki tarihi ve doğal yerleri gezeceklerini söyledi.

Öğrenci grubunu Bitlis merkezde karşılayarak beraberlerinde Tatvan'a gelen Kaya, şöyle konuştu: ?Siirt Üniversitesi Renkli Düşünce Topluluğu öğrencileri kendi aralarında düzenlemiş oldukları gezi programlarını bize aktardı. Biz de Bitlis Eren Üniversitesi Ekoloji Topluluğu olarak rehberlik maksatlı kendilerine eşlik ediyoruz. Bitlis merkezde yapılan tarihi geziden sonra Tatvan ilçesine geldik. Tatvan gezisinin ardından, Ahlat ve Adilcevaz'ı ziyaret edeceğiz. Her iki ilçedeki tarihi ve doğal yerleri gezip çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Böylelikle arkadaşlarımız, Van Gölü sahilinin güzelliklerini de gezmiş görmüş olacak. Ardından öğrenci arkadaşlarımız Siirt'e geri dönecek.?

Geziye katılan öğrencilerden, Siirt Üniversitesi Geleneksel El Sanatları ve Teknoloji Bölümü'nde okuyan Şükran Batum, Tatvan'a ilk kez geldiğini ve Tatvan sahilini çok beğendiğini kaydetti.

Rehberlik yapan, Bitlis Eren Üniversitesi Ekoloji Topluluğu üyelerinden Ahmet Şems Nasır ise "Arkadaşlarımızın gezi için ilimizi seçmeleri bizleri çok mutlu etti. Arkadaşlarla yaptığımız görüşmeler neticesinde arkadaşlarımızın ilimize gelmesi ve ilimizdeki güzellikleri görmelerine vesile olduk. Arkadaşlarımız Bitlis'i ve ilçelerini çok beğendiler. Bitlis Eren Üniversitesi Ekoloji Topluluğu olarak, bu tür etkinliklerle üniversiteler arası kardeşlik köprüsü oluşacağına inanıyoruz. Bundan önce de buna benzer etkinliklerimiz oldu ve bundan sonrada bu tür etkinliklerimiz devam edecektir.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber