Büyükşehir halk oyunları ekibi ABD'de Türk kültürünü tanıtıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ABD'nin hastane ve enerji şehri, uzay üssü Houston'da düzenlenen ?İpek Yolu Festivali?nde Türk kültürünü ve değerlerini tanıtıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2012 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediyesi FOMGET Halk Dansları topluluğu da yurdun değişik bölgelerinden halk oyunları gösterileriyle hem gurbetteki Türklere hem de ABD'lilere unutulmaz anlar yaşatıyor. İpek Yolu üzerinde yer alan 6 farklı ülkenin kültürlerinin tanıtımının yapıldığı festivalin öncü ülkesi olan Ankara, resmi açılışın yapılmasının ardından yine FOMGET Halk Dansları Topluluğu ile güne damgasını vurdu. Yurdun dört bir tarafından değişik halk oyunları gösterileriyle festivale katılan binlerce vatandaşın ilgi odağı olan FOMGET ekibi, katılımcılarla birlikte horon tepti.

Bala Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Selma Okuroğlu, Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Ramazan Kabasakal, meclis üyeleri ve bürokratlardan oluşan Başkent heyeti, resmi açılış resepsiyonun ardından Houston Belediye Başkanı Annise Parker ile kısa süre sohbet etti. Sohbetin ardından her ülkenin kendine ayrılan bölümde sunduğu gösterilere katılan gurbetteki Türkler ve ABD'li vatandaşlar, Türkiye'ye ayrılan bölümde sahneye çıkan FOMGET ekibinin gösterileriyle nefes kesen dakikalar yaşadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber