Erzurum'da katlı otopark sayısı üçe çıkacak

Erzurum Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi hizmet binaları arasında inşa edilen 525 araç kapasiteli Aziziye Katlı Otopark'ın yapımı tamamlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2012 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yaptığı yazılı açıklamada, Erzurum'daki katlı otopark sayısını üçe çıkardıklarını belirtti. Erzurum'da katlı otopark olmamasını şehirleşme noktasında öncelikli bir sorun olarak gördüklerini ifade eden Küçükler, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet Caddesi'nde inşa ettiğimiz Menderes Yeraltı Otoparkı ile Erzurum'da bir ilki gerçekleştirdik. Bir tek müstakil otoparkı dahi bulunmayan Erzurum'a Menderes Yeraltı Otoparkı'nın ardından Cedit Kapalı Otoparkı'nı kazandırdık. Şehir merkezinde yaşanan park sıkıntısını yeraltı otoparkımızla çözüme kavuşturduk. Tebrizkapı, Batpazarı ve Taşmağazalar bölgesindeki park sorununu ise Cedit Kapalı Otoparkı ile ortadan kaldırdık. Şimdi sıra Merkezi Yönetim Caddesi'ndeki park çilesini çözmeye geldi."

Yapımına bu yaz sezonunda başladıkları Aziziye Katlı Otoparkı'nı tamamladıklarına dikkati çeken Küçükler, "525 araç kapasiteli otoparkımızı önümüzdeki günlerde Erzurum'un hizmetine sunacağız. Ayrıca yıkılan Numune Hastanesi'nin yerinde önümüzdeki yıl dördüncü otoparkı da yine güzel şehrimize kazandırmış olacağız" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber