Ankara'da belediyenin meslek edindirme kursları başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) kursiyerleri için Türkiye'nin en büyük yerel yönetim okulunda dersler başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2012 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Her ev bir atölye olacak' sloganıyla 1994 yılında açılan kurslar, Altındağ, Çankaya, Keçiören, Mamak, Sincan, Yenimahalle, Gölbaşı, Kazan, Çubuk, Elmadağ (Hasanoğlan), Kalecik, Bala, Pursaklar'la, bu yıl toplam 6 bölgede 154 kurs merkezinde 31 branşta gerçekleştiriliyor.

Sınavlarla seçilen uzman eğitimci kadrosu, kent geneline yayılan merkezleriyle yepyeni bir yılın heyecanını taşıyan BELMEK, bu yıl ilk kez Çankaya'da Dikmen ve Öveçler, Keçiören'de Ufuktepe Mahallesi, Mamak'ta Türközü Mahallesi, Çayyolu'nda Turkuaz Evleri ve Yaşamkent ile Bala'da yeni kurs yerleriyle hizmet veriyor. Büyükşehir Belediyesi'nin kadınların el becerilerini geliştirme veya meslek edinmeleri için açılan kurslar, bugüne kadar yaklaşık 210 bin kursiyere hizmet verdi.

Kurslar, ebru, hat-tezhip, resim, çini, seramik, mozaik, kilim, iğne oyası, trikotaj, el örgüsü, giyim, makine nakışı, el nakışı, sim sırma, şiş dantel, mefruşat, kırkyama, ahşap boyama, kumaş boyama, ahşap rolyef, alüminyum rolyef, ipek pentur, taş bebek, ev ekonomisi (yemek), dantel anglez, tel kırma-tel sarma, yorganlama, minyatür, takı tasarım, gümüş işlemeciliği, turistik el sanatları olmak üzere toplam 31 branşta yapılıyor. Kurslara katılmak isteyenler kontenjanı dolmayan kurs yerlerine, 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi, diploma fotokopisiyle birlikte kayıt yaptırabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber