Genç MAKİAD Başkanı, Bekir Karabekmez oldu

Malatya Aktif İş Adamları Derneği (MAKİAD) bünyesinde kurulu bulunan Genç MAKİAD 1. Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa işadamı Bekir Karabekmez getirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2012 16:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anemon Otel'de düzenlenen 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı'na AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, MAKİAD Başkanı Muzaffer Erşan ve işadamları katıldı.

Milletvekili Öznur Çalık, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin son 10 yılda önemli aşamalar kaydettiğini anımsattı. Ülkenin yakaladığı siyasi istikrar ile 2008'den bu yana yaşanan küresel krizi çok az hasarla atlattığına işaret eden Çalık, ?10 Yıldır kesintisiz iktidarın bir mensubu olarak toplumun her ferdinin bu ülke için gayretle çalışması gerektiğini düşünüyorum. Demokrasimiz ilerliyor. Ama her şey tamam değil. Askeri vesayetin tamamen kaldırılması gerektiğini düşünüyorum. 2012 yılı itibariyle yeni anayasa istiyoruz dedik. Özel teşebbüsün yatırım yapması için teşvikler veriyoruz. Ülkenin her bölgesinde refah düzeyini eşitlemek istiyoruz. İşadamlarımızın bu çerçevede yaptığı yatırımlar yüzleri güldürüyor. MAKİAD ve onun genç işadamı üyeleriyle uluslar arası platformlarda karşılaşmak, karşılanmanın gururunu yaşıyoruz.? diye konuştu.

Belediye Başkanı Selim Pilten, Türkiye'nin son dönemde ekonomik açıdan en önemli sorunun cari açık artışı olduğunu, MAKİAD'ın bağlı olduğu Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) yürüttüğü çalışmaların yatırımcıları ihracata yönlendirerek problemin çözümüne ciddi katkı sunduğunu belirtti. Pilten, ?TUSKON sadece dışarıda değil Türkiye'de de bölgeler arasında ekonomik gelişmişlik farkını göz önüne alarak projeler üretiyor. Bunlardan en son yaşananı İşte Gönül Köprüsü çalışmasıdır. Batı illerindeki işadamları doğuda yatırım yapmaya çağrılmıştı. Dünyanın en büyük 17. ekonomisi olan Türkiye'yi daha ileri taşımayı hedefleyen bu işadamlarına çalışmalarında başarılar diliyorum? dedi

Genç MAKİAD başkanlığına getirilen Bekir Karabekmez, 200'e yakın 40 yaş altI genç işadamıyla faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti. Yeni yönetim kurulu ile aldıkları bayrağı daha ileriye taşıyacaklarını anlatan Karabekmez, kapılarını dürüst ticaret ahlakını barındıran herkese açtıklarını dile getirdi.

Türkiye ekonomisinin 2023 vizyonu çerçevesinde hızla geliştiğinin altını çizen Karabekmez, bu vizyona paralel olarak önümüzdeki dönemde aktif bir çalışma programı uygulayacaklarını vurguladı. Yurt içi ve yurt dışı ticari gezileri sürdüreceklerini anlatan Karabekmez, yurt içinde İstanbul, Ankara, Kayseri ve Diyarbakır'a, yurt dışı olarak da Şubat ayında Ruanda'ya gitmeyi planladıklarını aktardı. Sosyol sorumluluk projelerini de unutmadıklarını anımsatan Karabekmez, 6 köy okulunda kütüphane oluşturduklarını, bu tür çalışmaları sürdüreceklerini söyledi.

TSO Başkanı Hüseyin Erkoç, Avrupa'nın sermayeye sahip olduğunu ancak Türkiye'nin de girişimci ruh ile genç dinamik bir nüfusa sahip olmasının avantaj oluşturduğunu kaydetti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin de genç girişimcilere önem verdiğine dikkat çeken Erkoç, bu çerçevede önümüzdeki 6 yıl önce genç girişimciler kurulunun oluşturulduğunu, önümüzdeki dönemde de önemli bir bütçe ayrılacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber