Site sakinlerinden baz istasyonu eylemi

Gaziosmanpaş'da bir binanın çatısına kurulan baz istasyonu, site sakinlerini sokağa döktü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2012 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstasyonun 7 yıl önce kurulduğunu bu nedenle çok sayıda düşük vakası ve kanser hastalığı yaşandığını söyleyen site sakinleri, baz istasyonunun kaldırılmasını istedi.

Mevlana Mahallesi'ne Nur Sitesi'nde bir apartmanını üzerine 7 yıl önce kurulan baz istasyonunun kaldırılmamasına tepki gösteren site sakinleri eylem yaptı. Radyasyon tehlikesi altında karşı karşıya kaldıklarını belirten site sakinleri son zamanlarda site sakinlerinde kanser hastalıklarının arttığını söyledi.

Kerim İnanlı şehrin dışında kurulması gereken baz istasyonlarının binalarının çatısında kurulu olmasını şaşkınlıkla izlediklerini belirtti. Yetkililerden yardım istediklerinin altını çizen İnanlı, şikâyetlerini anlatacak kimseyi bulamamaktan dert yandı. Çoluk çocuk herkesin risk altında olduğunu söyleyen İnanlı, site yönetiminin bu konuda gerekli tedbirleri almamasını eleştirdi.

Bir başka site sakini Aydan Şeşen ise 12 yıldan beri sitede oturduğunu söyleyerek 3 defa hamileliği sırasında düşük yaptığını anlattı. Doktorlarının düşük yapmasına bir anlam veremediğini söyleyen Şeşen, düşük yapmasının nedenini site üzerine kurulan baz istasyonuna bağladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber