YEDAŞ elektrik faturalarını aboneler artık bir SMS ile anında öğrenebilecek

Merkezi Samsun'da bulunan elektrik dağıtım şirketi Çalık YEDAŞ, yeni başlattığı mesaj servisiyle artık müşterilerin 'faturam gelmedi, borcumu öğrenemedim' derdinden kurtarıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 18:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun, Ordu, Çorum Amasya ve Sinop illerinin elektrik dağıtımını yüklenen Çalık Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş (YEDAŞ), sorumluluk alanındaki bir buçuk milyonu aşkın müşterisine, SMS yoluyla elektrik fatura bilgilerini anında iletecek. 4186'ya mesaj yollayan aboneler, fatura bilgilerini cep telefonuna anında gelen SMS ile öğrenebilecek.

Elektrik aboneleri mobil bilgi servisine abone olmaksızın diledikleri zaman anlık sorgulama yaparak da fatura bilgilerine ulaşabileceğini belirten Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, aynı zamanda müşterilerin elektrik faturası çıkartıldığı anda ödeme sürecindeki işlemleri SMS yoluyla takip edebileceklerini söyledi.

Türkoğlu, "Çalık YEDAŞ ile Turkcell, Avea ve Vodafone operatörlerinden SMS ile fatura sorgulaması konusunda protokol imzaladı. Müşterilerimiz SMS yoluyla fatura borç tutarı ve son ödeme tarihini, ödemenin yapıldığı bilgisi, ödenmemiş faturasını ve borç nedeniyle elektriği kesilecekse, kesinti bilgisini de öğrenebilecek. Bu hizmetten yararlanmak isteyen tüm operatörlere ücretsiz üye olabilir. Müşteri memnuniyeti açısından çok önemli bir çalışma." dedi.

Sorgulama için FATURAM boşluk işletme kodu boşluk abone numarasının 4186'ya gönderilmesi yeterli olacak. Sorgulamalar, 4186 servis numarasına gönderilen ve 4186'dan gelen her bir mesaj için; mesaj başına 0,40 TL olarak ücretlendirilecek. Turkcell, Avea ve Vodafone kullanıcılarının hizmetine sunulan ?Çalık YEDAŞ Mobil Bilgi Servisi' ile yapılan sorgulamalarda 0.40 kuruşun dışında sabit bir ücret alınmayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber