Emniyet görevlilerinin her gün 12 saat çalıştırılmasından şikayet eden bir polis memuru Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'na başvurdu.

Haber Giriş : 23 Ekim 2003 07:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet görevlilerinin her gün 12 saat çalıştırılmasından şikayet eden bir polis memuru Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'na başvurdu.

Genellikle insan haklarını ihlal ettikleri gerekçesiyle kendilerinden şikayetçi olunan polisler de insan hakları mağduru oldu. Emniyet görevlilerinin her gün 12 saat çalıştırılmasından şikayet eden bir polis memuru, "Polisin de insan olduğu unutuluyor." diyerek Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'na başvurdu.

Avrupa Birliği ve insan hakları tartışmalarının gündemde olduğu bir dönemde polislerin insanlıktan uzak çalışma şartları altında görev yaptığını söyleyen polis memuru, şikayet dilekçesinde "Bulunduğumuz ilde ağır ve tehlikeli şartlar altında 12?12 sistemi ile çalışıyoruz. Yani 12 saat çalışıp, 12 saat dinleniyoruz. Haftanın bir günü kullandığımız izinler de çoğu zaman iptal oluyor. Günlerimiz, sosyal ve aile hayatı olmadan geçiyor. Polisin de insan olduğu unutuluyor." dedi. Başvuruyu inceleyen İnsan Hakları Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı'yla irtibata geçerek polisin çalışma şartları ve mesai sürelerinin düzeltilmesini talep etti. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı, genelge yayınlatarak mesai sürelerinin haftada 40 saati geçmemesine dikkat edilmesini istedi.

Başbakanlık İnsan Hakları Başkanı Vahit Bıçak, kendilerine ve insan hakları il kurullarına çok sayıda başvuru yapıldığına dikkat çekerek, şikayetlerin titiz bir şekilde incelendiğini ve ilgili kurum ve kuruluşlarla irtibata geçildiğini söyledi. Bıçak, vatandaşların her türlü ihlali kendilerine iletmelerini istedi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber