Dolandırıcılar, vatandaşları cep telefonu ile tuzağa düşürüyor

Emniyet yetkililerinin uyarılarına rağmen kendilerini cep telefonu ile arayanların oyununa gelen vatandaşlar, dolandırıcılarına binlerce lirasını kaptırıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dolandırıcılar cep telefonu ile aradıkları vatandaşlara kendilerini polis, savcı ve hakim olarak tanıtarak, para istiyor. Erzincan'da yaşanan iki ayrı dolandırıcılık olayında bir vatandaş 29 bin 500 lira, bir başka vatandaş ise 86 bin 673 lirasını dolandırıcılara kaptırdı.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre; kendisini polis olarak tanıtan şahıs ya da şahıslar, 1 Ekim'de Erzincan'da ikamet eden 65 yaşındaki M.Ş.'yi aradı. M.Ş., ?dolandırıcılık şebekesi içerisine düştüğü ve banka hesaplarının boşaltılacağını, bu durumun önlenebilmesi için kendisine verdikleri hesap numarasına para havale etmesi gerektiğini' söyleyen dolandırıcılara kandı. Telekonferans yöntemini kullanan şüpheli şahıs ya da şahısların yönlendirmesi ile M.Ş. banka şubelerinden kartsız işlem yaparak 29 bin 500 TL'yi kendisine söylenen hesaplara havale ederek dolandırdı.

Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yapılan araştırmalar neticesinde, M.Ş.'nin yatırdığı 29 bin 500 TL'nin E.A. (37) isimli şahıs tarafından hesaptan çekildiği tespit edildi. Bunun üzerine ilgili bankalar ile yazışmalar yapılarak E.A.'nın hesap hareketleri incelemeye alındı. 3 Ekim'de E.A. isimli şüpheli şahsın Mersin'de bir banka şubesinde para çekmek için bulunduğu tespit edilerek, Mersin Emniyet Müdürlüğü görevlileri ile irtibata geçildi ve E.A. suçüstü yakalandı.

DOLANDIRICILARA KANDI, 86 BİN 663 LİRAYI KAPTIRDI

Erzincan'da cep telefonu ile yapılan bir başka dolandırıcılık olayında yine telekonferans yöntemi kullanıldı. ?Terör örgütü ile bağlantısı olduğu' iddiası ile kimliği belirsiz şahıs ya da şahıslar tarafından aranan 64 yaşındaki C.P. ,Erzincan'daki banka ve PTT şubelerinden toplamda 86 bin 653 TL parayı şahısların verdiği hesap numaralarına yatırdı.

Dolandırıcılık olayı ile ilgili Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yapılan araştırmalar neticesinde, C.P. isimli vatandaşın Erzincan PTT Şubesi'nden yatırdığı 7 bin 300 TL'nin Mersin'de N.A. (37) tarafından çekildiği tespit edildi. Mersin Emniyet Müdürlüğü görevlileri ile irtibata geçilerek N.A. Mersin'de yakalandı.

Mağdur C.P.'nin Erzincan'da bir banka şubesinden gönderdiği yaklaşık 39 bin 353 TL'yi yine Mersin'de ikamet eden E.A.'ya (37) ait hesaba havale ettiği tespit edildi. Bunun üzerine Mersin Emniyet Müdürlüğü görevlileri ile irtibata geçilerek E.A. isimli şüpheli de Mersin'de yakalandı.

Mağdur C.P.'nin yine Erzincan'da bulunan bir banka şubesinden havale ettiği 40 bin TL'yi ise Gaziantep'te ikamet eden C.Y.(36) isimli şahsın hesabına yatırdığı ve paranın bir kısmının bankada bulunduğu tespit edildi. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü görevlileri ile irtibata geçilerek, şüpheli C.Y. Gaziantep'te paraları çekmek isterken yakalandı.

Emniyet etkilileri ?cep' telefonu ile yapılan aramalarda vatandaşların dolandırıcıların oyununa gelmemelerini, böyle durumlarda derhal emniyet müdürlüğü yetkililerine bilgi vermelerini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber