Okuma salonundaki dersane hizmeti,dar gelirli öğrenciyi anadolu lisesine taşıdı

Muş Valiliği Koordinasyonu'nda Muş Öğretmenler Derneği tarafından yürütülmekte olan ve Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse edilen 'Sanal Dersane Merkezleri-2' adlı projesi meyvelerini vermeye devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 13:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

5 ayrı okuma salonuna devam eden 231 8. sınıf öğrencisinden 8' i anadolu öğretmen lisesi, 58' i anadolu lisesi, 13' ü anadolu imam hatip lisesi, 29' u meslek lisesi ve 123' ü de diğer liselere yerleşti. Okuma salonlarının yeni eğitim yılında bin 250 öğrenciye ulaşmayı hedeflediği bildirildi.

Öğretmenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Asi, gönüllü öğretmenlerle tamamen dar gelirli ve dershaneye gitme imkânı olmayan öğrencilere eğitim verdiklerini söyledi. Okuma salonlarına devam eden bin 100 civarında öğrencinin bulunduğu bilgisini veren Asi, bu öğrencilerden 231' inin ilköğretim 8. sınıf öğrencisi olduğunu dile getirdi. Hafta sonları bütün branşlarda SBS kursları verildiğini anlatan Asi, derslerden sonra yaprak testlerin dağıtıldığını belirtti. Ders çalışma ortamı bulamayan öğrenciler için buraların bulunmaz fırsat olduğunu belirten Asi, "Kapasiteleri çok yüksek olan öğrencilerimiz var ama maddi sıkıntılarda dolayı veya ders çalışma ortamları olmadığından dolayı veya çalışma ortamının nasıl olmasını bilmediklerinden dolayı burada o metotları öğreterek daha verimli ders nasıl çalışılır öğrettikten sonra daha başarılı olduklarını gördük." dedi.

Öğrencilerin okuma salonlarında çok iyi ders çalıştığını ifade eden Asi, ders programları hakkında şu bilgileri verdi: "Hafta içi genellikle etüt çalışmaları oluyor hafta sonu da SBS kursu oluyordu. Öğrencilerimiz için SODES kapsamınsa kitap aldık. Yine ders için ayrı fasikül ve yaprak testler alındı, öğrencilere verildi. Ayrıca öğrencilere her ay birer deneme sınavı yapıldı. Sadece bu öğrenciler için değil okullardaki diğer öğrenciler için de seviyelerini görmeleri açısında il çapında da genel deneme sınavlarını yaptık. Hafta sonları öğrencileri pikniklere götürdük. Sinemaya götürdük. Onların kırtasiye ihtiyaçları giderildi."

Asi, Muş Valisi Ali Çınar, Vali Yardımcısı Hüseyin Göktürk, Koordinatörü Bülent Solmaz, Koordinatör Yardımcısı Fethi Akman ve SODES Ofisi çalışanlarına desteklerinden dolayı öğrenciler ve veliler adına teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber