16 Yargıtay üyeliği kadrosuna seçim yapılacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 17:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Yargıtay üyeliğine seçim yapacak. Kurul, Yargıtay Birinci Başkanlığı'nın boşalan 16 üyelik kadrosuna hakim ve savcılar arasından şartları taşıyan 5 bin 240 kişilik aday listesini açıkladı. Listede olması gerektiği halde adı bulunmayanlar ile listede adı yer aldığı halde bu seçim için aday olmak istemeyenlerin buna ilişkin taleplerini UYAP üzerinden 12 Ekim'e kadar HSYK'ya bildirilmesi istendi.

HSYK, Yargıtay Kanunu'un Yargıtay Üyelerinin Nitelikleri ve Seçimi' kenar başlıklı 29'ncu maddesinin Yargıtay üyeleri, birinci sınıfa ayrıldıktan sonra en az üç yıl süre ile başarılı görev yapmış ve birinci sınıfa ayrılmayı gerektiren nitelikleri yitirmemiş adli yargı hakim ve Cumhuriyet savcıları ile bu meslekten sayılanlar arasından seçileceğini hatırlattı.

Yargıtayda boşalan üyelikler için yetkili kurula bildirileceğinin ifade edildiği açıklamada, "Boş olan üyelik sayısı en çok onu bulunca onuncu üyeliğin boşaldığı tarihten başlamak üzere en geç iki ay içinde seçim yapılması zorunludur. Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu ihtiyaç durumunu yetkili kurula duyurur. Yargıtay Birinci Başkanlığının boşalan 16 üyelik kadrosuna ilişkin 03/10/2012 tarihli ve 8029/14113 sayılı yazısı gereğince Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurulunca boşalan üyeliklere seçim yapılacaktır. Bu kapsamda Yargıtay Üyeliğine seçilme niteliklerini taşıyan tüm hâkim ve Cumhuriyet savcılarına ilişkin liste ekte yayınlanmıştır. Listede olması gerektiği hâlde adı bulunmayanlar ile listede adı yer aldığı halde bu seçim için aday olmak istemeyenlerin buna ilişkin taleplerini UYAP üzerinden 12/10/2012 tarihine kadar Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Sekreterliğine bildirmeleri gerekmektedir." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber