Vali Yurdakul: Bitlis Eren Üniversitesi, proje üreten bir üniversite olacak

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Eren Üniversitesi'nin proje üreten, insan odaklı çalışan bir üniversite olacağını ümit ettiklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 18:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis Eren Üniversitesi 2012- 2013 akademik yılı açılışını tarihi El-Aman Hanı Kültür Merkezi'nde yaptı.

Bitlis- Tatvan karayolu üzerinde bulunan El-Aman Hanı Kültür Merkezi'nde yapılan açılışa, Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Eren Holding Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Eren, kurum amirleri, akademik personel ve öğrenciler katıldı. Açılışta konuşan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, üniversite olarak bilim yarışına gireceklerini belirterek Bitlis'in, çevresindeki illere de ışık olacağını söyledi. Yurdakul, "Bilimi desteklememiz gerekiyor. Üniversitenin proje üreten, insan odaklı çalışan bir üniversite olacağını ümit ediyoruz. Biz yatırımcılarımızı Bitlis'e davet ediyoruz. Özel sektör üniversite işbirliği gerçeğini görerek, çalışma gerçekleştirmek gerekiyor." dedi.

Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru da üniversitenin Bitlis'in yerel dinamikleri ile birlikte çalışma arzusu içerisinde olduğunu, tüm sivil toplum örgütlerine ve yerel yönetime kapıları açtıklarını söyledi. Rektör Prof. Dr. Doğru, "Gelin ilimizi birlikte büyütelim ve geliştirelim. İlimizin gelişimi açısından yapılacak her türlü çalışmada bizlerde varız. Üniversitemiz akademik personel sayısı, fakülte-bölüm sayısı ve öğrenci sayısında da bölge ve ülke genelindeki üniversiteler arasında en iyi sıralarda yerini almaktadır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Ergin Özakçora, 'Çağdaş Türk Dünyası ve Kazakistan Örneği' konulu ilk dersi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber