Bursagaz, 45 özel sınıfla eğitimde engelleri kaldırdı

Bursagaz Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından gerçekleştirilen '40 okulda 45 özel eğitim sınıfı' projesi kapsamında kurulan özel eğitim sınıflarının toplu açılışı yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 18:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Engelli eğitimini kolaylaştıralım, topluma değer katalım" sloganı ile gerçekleştirilen ve '40 okulda 45 özel eğitim sınıfı açan Bursagaz, bu sayede 500 'den fazla engelli öğrenciye eğitim olanağı sağladı.

Almira Otel'de düzenlenen törene Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, Bursagaz Eğitim Gönüllüleri Dernek Başkanı Mehmet Yaşar Çerçi, Uludağ Üniversetise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saim Kılavuz, BEBKA Genel Sekreteri Mehmet Sait Cülfik, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhsin Özlükurt, eğitimciler katıldı.

Bursagaz Eğitim Gönüllüleri Dernek Başkanı Mehmet Yaşar Çerçi, eğitim programı tanıtım filminin ardından açılış konuşmasında, "Projemizin yüzde 80'nini BEBKA, yüzde 20'sini ise dernek olarak biz karşıladık. Milli eğitimin başlattığı özel eğitime destek kapsamında bu projeyi yaptık." dedi.

Mehmet Yaşar Çerçi, çalışmayı şöyle anlattı: "Bursa'da doğalgazın 20. yılında güzel ve anlamlı projelere imza attık. Eğitim gönüllüleri derneği olarak 7 yılda bir çok eğitim faaliyete destek olduk. Dernek çalışanlarımızın kendi maaşlarından birikimleri ile Bursagaz'ın katkıları ile ve değişik firmaların desteği ile bu proje gerçekleşti. Yine bilgisayar sınıfları, fen laboratuarları, müsamere odaları, gibi çalışmaların yanında köy okulu yenileme projesi gerçekleştirdik. Bunda Bursagaz çalışanları da katıldı."

"BURSA'DA YAŞAYAN BİR VATANDAŞ OLARAK GURUR DUYUYORUM"

Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola ise projeyi tamamlamaktan dolayı gururlu olduklarını belirterek, "Yaklaşık 3 ay önce yine burada bu projenin startını verdik. 3 ay sonra Bursagaz kendi çalışanlarına ve ismine layık bir şekilde projeyi yaptı ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim ettik. Bursagaz Genel Müdürü olarak ve Bursa'da yaşayan bir vatandaş olarak gurur duyuyorum. Çünkü eğitime ve özellikle engelli eğitimine yapılan yatırımın önemim tartışılmaz. Şu anda üzerinde çalışılması gereken bir konu eğitim. Bursagaz olarak bu desteğimiz ilerleyen yıllarda da devam edecek." ifadelerini kullandı.

Açılan sınıflarda 500 özel eğitim gerektiren öğrencinin eğitim gördüğünü anlatan Tola, önümüzdeki süreçte de Bursagaz ve dernek olarak bu çalışmalarımıza devam edeceklerini sözlerine ekledi.

"DESTEK VERDİĞİMİZ 130 PROJEDEN 70'İ TAMAMLANDI"

BEBKA Genel Sekreteri Mehmet Sait Cülfik ise konuşmasında yeni kurulmalarına rağmen özellikle projelere büyük destek verdiklerini alnlatırken, şu bilgileri verdi: "BEBKA olarak planlama, yönlendirme, yatırım ve proje desteği gibi faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Bunlar arasında ise en çok ilgi çeken ise proje faaliyetleri. Bu zamana kadar bize yaklaşık 630 proje bize müracaat etti. Bölgede proje yapma kapasitesini hareket geçirmek adına bu ilgi bizim için önemli. Biz bu süreçte 130 proje desteklendik ve bunların 70'i tamamlandı. Bunlar içinde bu tarz sosyal ve eğitime katkı veren projeler bizleri her zaman heyecanlandırıyor. Bununla beraber projeyi yürüten Bursagaz Eğitim Gönüllüleri Derneğine de destek verdik. Bu proje de hedeflenenden önce tamamlandı. Bu da bu kurumun ne kadar ciddi olduğunun bir göstergesi Biz de buna destek olduğumuz için kendimizi mutlu hissediyoruz."

"EĞİTİMDE FEDA EDİLECEK FERT YOKTUR"

Mili Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da eğitimde feda edilecek hiç bir ferdin bulunmadığına vurgu yaptı. Gülser, ?Bizde her ferde en güzel şekilde eğitim vermeliyiz ve bunun için çalışıyoruz. Bu da sadece mille eğitimin sorumluluğunda değildir. Bu kapsamda özel eğitimde milli eğitim olarak önemli yol kat ettik. Bütün bireylerin öğrenme kapasitesi vardır. Yeter ki uygun koşullar sağlansın. Bu konuda büyük mesafe alındı. Öğretmen konusunda geçmişte eksikler vardı ama bu yıl yeni atamalarla bu sıkıntılarda giderildi. Biz bu kapsamda daha geniş projelerin yapılmasının istiyoruz." dedi.

"ENGELLİYE VERİLEN DESTEK GELİŞMİŞLİK GÖSTERGESİDİR"

Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal ise engellilere verilen desteğin gelişmişlik göstergesi olduğunu işaret ederek, "Engellinin eğitimine verilen destek çok önemlidir. Bir toplumun gelişmişliği ancak engelliye verilen önemle anlaşılır. Az gelişmiş toplumlarda engellilere fazla önem verilmiyor. Türkiye pek çok anlamda büyük ilerleme kaydetti. Bu projede fevkalade takdire şayan bir proje. Bu projenin 3 ayda bitmesi sevindirici. Sorun çözen toplum modern tolumdur. Eğer engellilerin sorunun da çözüyorsanız modernsinizdir." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber