Aksaray'ın eğitimi yapılan çalıştaylarla masaya yatırılıyor

Aksaray Eğitimciler Derneği tarafından organize edilen ?Eğitim Çalıştayı' toplantısı Konya'da gerçekleştirildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 19:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha öne Kırşehir'e yapılan Aksaray Eğitimciler Derneği tarafından organize edilen ?Eğitim Çalıştayı' toplantısı bu kez Konya'da gerçekleştirildi. Toplantıya Aksaray Milli Eğitim Şube Müdürü Eren Koçaş, Eğitim Denetmenleri Başkan Yardımcısı Metin Yaşkeçeli, okul müdürleri Mustafa İçtin, Yunus Yağmur, Bayram Demir, Süleyman Deniz, Abdulkadir Kurul, İbrahim Pişkin, Özgür Şimşek, Ali Kavukoğlu, Turan Akkurt ve Bünyamin Eke katıldı.

Toplantı yöneticisi ve Aksaray Eğitimciler Derneği Başkanı Menderes Akdere, Eğitim Çalıştayları'nın, aynı bölgede bulunan iller ile görüşerek bu illerin mevcut başarılarına ulaşmalarında etkili olan faktörleri yerinde görüp değerlendirmek üzere gerçekleştirildiğini belirterek, ?Aksaray'ın eğitimdeki başarısını artırmak için neler yapılabileceği ile ilgili çözüm önerileri ortaya koyup, bu yapılan çalışmalar sonucunda da elde edilen bilgilerin sonuç raporu haline getirilerek yetkilere ulaştırılması sağlanacaktır. Ayrıca Aksaray Eğitimciler Derneği gönüllüleri bu çalıştayların sonucunda elde edilen verileri kendi eğitim alanında uygulamaya koyup, başarının artırılması için çaba sarf edecekler. Bu amaçla ilk olarak Niğde ili ziyaret edildi. Niğde ilinden öğrenilen uygulamalar okullarımızda ve ilimizde uygulanınca güzel sonuçlar elde edildi. İkinci olarakta Kırşehir ilinde çalıştay yapıldı. Bu çalıştayın sonucunda da edinilen bilgiler sonucu yapılan uygulamalarda güzel sonuçlar, okullarımızda ve ilimizde alındı. Şuan yapılan Konya çalıştayından sonrada Aksaray ilinde çalışma yapılan bütün illerdeki heyetlerle birlikte Aksaray'ın sonuç raporunun açıklanacağı geniş katılımlı bir final toplantısı yapılacak." dedi.

Öncelikle Konya'da başarıyı artıran çalışmalar nelerdir.

Konya Eğitim Denetmenleri Başkan Yardımcısı Metin Yaşkeceli, yönetimde denetim ayağı sürekli eksik kaldığını belirterek şöyle konuştu: ". Bakanımız milli iradeden aldığı güçle icraatlarını yapıyor. Yönetim sürecinde amacın ne kadar gerçekleştirildiği ile ilgili değerlendirme yapılmalıdır. Kendimizi sorgulayarak olumsuzlukları giderebiliriz.? diye konuştu.

Çalıştayın son toplantısı ileri ki aylarda Aksaray da yapılacak. Tüm toplantılarda varılan ortak kararlar bir rapor haline getirilerek eğitim aksayan yönlerinin çözümü yolunda rehber olarak kullanılması sağlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber